koperek Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 a więc tak - jakiś czas temu wpadł mi telefon do miski z sosem. tak, wiem... kąpieli uległa dolna część telefonu, szczególnie gniazdo USB. po wytarciu i przedmuchaniu powietrzem sprężonym telefon działał, ale już nie tak, jak wcześniej. początkowo, co jakiś czas się wyłączał i załączał, po odłączeniu od ładowania świeciła się dioda informująca o ładowaniu i ikona ładowanej baterii. pewnego dnia przestał ładować, więc rozkręciłem i przeczyściłem płytkę - ładowanie powróciło ale tylko na 1 dzień. po tej akcji ładowanie padło całkowicie. wymieniłem płytkę USB na nową - zaczął ładować, ale nie działa podświetlenie przycisków. zadam więc leninowskie pytanie - co dalej? co przetestować, co sprawdzić? niby wszystko funkcjonuje, ale samo istnienie takiej sytuacji jest irytujące. może ktoś z Szanownych ma jakąś koncepcję?
baku1991 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Dioda od klawiszy jest na układzie z płytką(w większości przypadków). Znajdź ją czy w ogóle świeci oraz czy jest w dobrym miejscu zamontowana. Spodziewam się, że to wina tańszego zamiennika. Telefon raczej będzie ok.Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
koperek Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Opublikowano 28 Listopada 2016 diody są, podłączę jakieś mikrozasilanie pod nie i zobaczę.
koperek Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 diody świecą. problem leży więc gdzie indziej...
Rekomendowane odpowiedzi