fortune Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam szanowne grono, ostatnio przyszedł do mnie Mi4c, którego ogarnąłem sobie tym sposobem: Rom, który instalowałem to ok kolegi Piotrek_ z czwartej strony 5.12.17. Więc o co chodzi- po instalacji miuipolska ciągle wyskakuje mi FC android.process.media został zatrzymany. Przeczytałem tu: że Acid poleca wylączyć opcję szybkiego pobierania lecz nie mam w ogóle takiej opcji. W innym miejscu przeczytałem, że jeden człowiek zrobił wipe razem z internal storage i mu przeszło. Tylko czy ja mogę zainstalować miuipolska po takim wipe? Jeżeli dobrze myślę to wyrzuci mi wszystko z pamięci, a mi4c nie ma czytnika kart uSD i zostaje mi tylko miFlash i instalacja tego rom 5.12.17, ale to chyba nie pomoże, bo już przecież raz tak zrobiłem z opcją flash all. Jakieś pomysły? Czy to może być problem kompilacji miuipolska?
Ryszes Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Witaj, miałem ten problem również. Posiadasz TWRP Recovery? Polecam odpalić telefon w trybie Recovery, dać WIPE wszystkiego co możliwe, nawet systemu oraz Internal Storage (wiąże się to z tym, że utracisz wszystko z telefonu łącznie z systemem). Następnie pobrać z MIUIPolska software dedykowane dla telefonu, podłączyć telefon kablem USB i zgrać software na niego i zainstalować na czysto. Mi pomogło, problem zniknął, pozdrawiam. Jeśli zrobisz WIPE wszystkiego to telefon podczas uruchamiania będzie cały czas wisiał na logo Mi. Edytowane 29 Listopada 2016 przez Ryszes
fortune Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Posiadam TWRP. Tak, żebym miał pewność, czy dobrze zrozumiałem. Jak zrobię wipe razem z internal storage to potem chyba nie mam jak wgrać niczego do telefonu, żeby zainstalować miuipolska przez TWRP (mi4c nie ma slotu kart SD). Chyba, ze da radę, tylko ja nie wiem jak. Jeżeli mam jeszcze raz wgrywać rom przez edl z postu który podawałem w moim pierwszym poście to to chyba nic nie da, bo już raz tak robiłem. Czy czegoś nie rozumiem dobrze? Edytowane 29 Listopada 2016 przez fortune
RegimeOfTerror Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Jak masz zainstalowane TWRP to po włączeniu go normalnie wykrywa telefon jak jest podpięty i można wrzucać na niego pliki. Wipe system nie zalecam, bo i tak przy instalacji ROMu sam się robi. Jeśli wgrywałeś soft przez Miflash z flash all, to niewiele da robienie wipe wszystkiego bo na to samo wychodzi. No ale jak chcesz to próbuj. Czyli robisz wipe wszystkiego oprócz system, podłączasz tel do kompa z włączonym TWRP, wgrywasz ROM i normalnie instalujesz przez Install.
fortune Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 Ok, dzięki wielkie Panowie. Spróbuje na weekend, bo telefon bedzie prezentem na święta więc tak sie nie śpieszy i od razu z nową kompilacja spróbuję. Jak zrobię to dam tu znać.
Rekomendowane odpowiedzi