Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

to mój pierwszy post tutaj i szczerze mówiąc piszę go tylko dlatego, że jestem już zmęczony. Szukałem informacji jednak żadna mnie nie usatysfakcjonowała albo po prostu nie mogłem znaleźć nic porządnego.

Zaczynając od początku - przyszedł mi w tym tygodniu redmi 4 pro/prime. Dzisiaj dostałem smsa o odblokowaniu przez chińczyków bootloadera. Zabrałem się za wgrywanie polskiego miui. Po zrobieniu wszystkiego zgodnie z poradnikiem dotarłem do ostatniej pozycji - "installing miui update". Trwa to juz jakiś dłuższy czas (około godziny) i nie wiem za bardzo co teraz robić.

Edytowane przez vladek
Opublikowano

Pewnie bootloopa załapałeś jeżeli wciąż wisi na logo Mi lub instalacja trwa w nieskończoność. A tak w ogóle jest już Miui Polska dla tego telefonu?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Pewnie bootloopa załapałeś jeżeli wciąż wisi na logo Mi lub instalacja trwa w nieskończoność. A tak w ogóle jest już Miui Polska dla tego telefonu?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Właśnie o tym mówiłem, że chyba jest miui polska, bo Acid coś wspominał, mówił też, że globala nie będzie.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Opublikowano (edytowane)

Próbowałem przez miflasha wgrać wersję dev, wgrywałem na nowo roma, przebrnąłem przez bootloopa, brak id (invalid id), próbowałem postawić na nowo. Całe forum przejrzałem i nic mi nie pomogło, dlatego napisałem ten temat. Rozumiem, że oczekujecie tego od nowego użytkownika (każdego w sumie) ale nie pisałbym nowego tematu gdybym nie przewertował pół internetu na poszukiwanie problemu. Nic nie znalazłem, dlatego napisałem. 

Jestem na etapie w którym telefon włącza mi się do ekranu "welcome to miui 8". Gdy dochodzę do wyboru wifi - nie czyta żadnego, nie widzi też karty sim i wywala po chwili błąd o "invalid id". Pomysły co mogę zrobić? 

Edytowane przez vladek
Opublikowano

Tak, używałem. Wgrałem z poziomu karty sd china dev, obecnie aktualizuję go do 6.11.24. Telefon działa, fabryczne ustawienia. Czy w ten sam sposób pójdzie mi zainstalowanie polskiego miui? 

Opublikowano
Dnia 27.11.2016 o 13:16, vladek napisał:

Próbowałem przez miflasha wgrać wersję dev, wgrywałem na nowo roma, przebrnąłem przez bootloopa, brak id (invalid id), próbowałem postawić na nowo. Całe forum przejrzałem i nic mi nie pomogło, dlatego napisałem ten temat. Rozumiem, że oczekujecie tego od nowego użytkownika (każdego w sumie) ale nie pisałbym nowego tematu gdybym nie przewertował pół internetu na poszukiwanie problemu. Nic nie znalazłem, dlatego napisałem. 

Jestem na etapie w którym telefon włącza mi się do ekranu "welcome to miui 8". Gdy dochodzę do wyboru wifi - nie czyta żadnego, nie widzi też karty sim i wywala po chwili błąd o "invalid id". Pomysły co mogę zrobić? 

przez Miflasha wersje dev??? 1. nowy telefon wyjety z pudelka aktualizuj prze OTA. 2. Sciagnij na kompa china dev z en.miui, wrzuc do telefonu i wgraj przez trzy kropki na gorze po prawej w aplikacji UPDATE - install .zip 3. odblokuj bootloader wg poradnika na miuipolska. 4. sciagnij ostatnia wersje romu miuipolska i wrzuc do telefonu. 5. Wgraj TWRP wg poradnika na miuipolska. 6. Wipe 7. Wgraj przez TWRP miuipolska umieszczone wczesniej na telefonie. Finito.

Jezeli nie potrafisz/masz problemy, wyslij do Micenter telefon a odesla Ci z wgranym miuipolska. Tyle.

• Like 1
Opublikowano

W tym sofcie miuipolska wszystko działa jak należy? Pytam bo na innych telefonach mam niemiłe doświadczenie z cyanogenem (nie działające aparaty, wifi, itp..)

Opublikowano

Działa jak należy. To już 3 Xiaomi u mnie i pełne zadowolenie. Na Redmi 4 akurat miałem problem z pamięcią, ale to mój błąd przy wgrywaniu prawdopodobnie. Wczoraj zrobiłem full wipe i śmiga. Na MIUI polska masz wsparcie i aktualizacje co tydzień. Jest git.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Po flashowaniu telefon stoi na logu Mi przez godzinę. Nie mam już siły. 

@edit

Panowie, nie wiem jakim cudem, zrobiłem to. Jesus christ. 

Edytowane przez vladek
Opublikowano

Panowie prośba o pomoc bo nie chce niczego uwalić......

Rozumiem że chiński rom stable (mam smiecia) zgram poprzez wrzucanie na pamięć telefonu ale w poradnikach mam dwie przeciwstane procedury co do wgrania miui polska/eu przez twrp. W jednej jest info że ma pójść z pamięci telefonu, a innej że koniecznie  karty pamięci bo twrp wszystko usunie i zostane z uwalonym telefonem.....

Co zrobić???/

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...