Skocz do zawartości
  • 0

Jasność ekranu - ustawienia zaawansowane

Pytanie

Opublikowano

Hejo,

Czy w miui v5 istnieją zaawansowane ustawienia automatyczej jasności ektanu takie jak w v3 (histereza, poziomy etc)? Ewentualnie - czy jest jakaś apka, która uzupełniała te braki?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ale nie o kolory mi tutaj chodzi, tylko o ustawienie automatycznej jasności ekranu. Głównie o ustawienie niższych progów niżej niż domyślnie i o zbliżeniu ich względem siebie, tak, by przeskok był plynniejszy. O opóźnieniu próbkowania nie wspominając.

Czyli co, bida? A szkoda, bo ekran w mojej desce zżera baterię aż miło :(

• 0
Opublikowano

Ja obecnie testuję sobie programik LUX Lite (na razie Lite bo to bardzo obiecująca apka i ze wsparciem na forum-xda), którym można dowolnie ustawiać automatykę regulacji jasności ekranu (automat, czasowy, ręczne ustawienia) i jak na razie jestem zadowolony. Gdy fon jest w ciemnym pomieszczeniu ekran fajnie przygasza a w słońcu daje całe 100%.

• 0
Opublikowano
Ja obecnie testuję sobie programik LUX Lite (na razie Lite bo to bardzo obiecująca apka i ze wsparciem na forum-xda), którym można dowolnie ustawiać automatykę regulacji jasności ekranu (automat, czasowy, ręczne ustawienia) i jak na razie jestem zadowolony. Gdy fon jest w ciemnym pomieszczeniu ekran fajnie przygasza a w słońcu daje całe 100%.

Natknąłem się na niego wcześniej, ale podszedłem jakoś tak bez przekonania. Trzeba będzie popróbować. Dzięki ;)

-- 25 lut 2014, o 20:28 --

Właśnie testuję sobie darmowy Velis Auto Brightness. Działa naprawdę dobrze i nie obciąża mi telefonu. Jedynie co mnie irytuje to lekkie smużenie (migotanie?) klawiszy dotykowych przy zmianie jasności ekranu, ale da się z tym żyć. Może w przyszłości Twórca doda możliwość ustawienia stałego poziomu podświetlana dla klawiszy.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...