Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Miałem niecodzienne zdarzenie na mi5 wczoraj i od tego czasu problem z galerią(jakiś wielbłąd wyskoczył po kilku miesiącach nienagannej pracy). Jak wymusić skanowanie multimediów czy cokolwiek gdyż przez eksplorator plików widać zdjęcia, a w galerii część z albumów jest pusta. W ustawieniach/aplikacje/galeria mam niedostępną opcję czyszczenia plików. Na początku nawet zdjęć z aparatu nie widziała, ale po zrobieniu zdjęcia ruszyło. Teraz nie widać screenów mimo wykonania screena. Fizycznie są one wszystkie w tym samym miejscu gdzie były. Miui 6.4.21 bo bateria mi trzyma ponad 6h sot przy ciągłym przeglądaniu neta i graniu w gry. Nie korzystam z chmury.

Co się właściwie stało? Telefon miał 3% baterii i miałem go właśnie podpiąć do ładowania:

1. Wyskoczył błąd, nie pamiętam dokładnie jaki, ale coś system...miui... został wstrzymany.

2. Błąd pojawiał się i znikał co sekundę.

3. Pulpit, błąd, pulpit, błąd, Nie mogłem normalnie wyłączyć telefonu bo wyskakujące okienko błędu nie pozwalało nacisnąć ikonki resetu bądź wyłączenia

4. Przytrzymałem dłużej przycisk włączania symulując jak mniemam po innych sprzętach wyciągnęcie baterii

5. Telefon uruchomił się bez tapety, reszta okej.

6. Strasznie lagował jak nigdy więc zrobiłem restart jeszcze raz.

7. Przestał lagować. Wszedłem w galerię by jeszcze raz ustawić tapetę. Zonk. Brak zdjęć.

8. Podłączyłem do komputera telefon. Zdjęcia są tam gdzie były, kamień z serca xd zrobiłem backup.

9. Powoli zaczęły się pojawiać zdjęcia w folderach. W folderze aparat dopiero po zrobieniu nowego zdjęcia ruszyło.

Niestety folder screenshot jest pusty. Nie pomogło zrobienie nowego ss, chociaż nowe ss jest widoczne. W eksploratorze plików nowe jak i stare ss są widoczne.

Na głównym ekranie chciałem by widoczne były też zdjęcia z folderu XYZ, ale mimo zaznaczenia właściwej opcji zdjęć tych tam nie ma. Wyłączenie i włączenie tej opcji nic nie daje.

wykonałem po raz kolejny czyszczenie plików śmieci w panelu sterowania, skanowanie antywirusem i... wszystko wróciło do normy :D magia forum normalnie. W innym wypadku pewnie by nie zadziałało. Temat do kasacji, albo dla potomnych.

Edytowane przez stereo0
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...