zlojol Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam serdecznie, od kilku dni jestem posiadaczką Redmi Note 3 Pro. Po kilku godzinach mojej walki poddałam się i postanowiłam zapytać tutaj. Pomocy! Telefon hula pięknie, smsy, internety i te sprawy - wszystko w porządku. Gorzej, jak ktoś ma do mnie zadzwonić, albo ja do kogoś. Na telefonie mam wtedy napisane "brak usługi", "brak zasięgu". Nie można wykonać kompletnie żadnego połączenia. Na początku pokazywało mi się, że karta SIM jest niezarejestrowana - zrobiłam to, nie pokazuje mi się już to. Mój telefon mnie pokonał. Nie znam się kompletnie na tym. Blondynka prosi o pomoc!
Zexon72 Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 Oprogramowanie Twojego telefonu jest już nieco historyczne, a do tego może być tzw syfmiui, czyli mocno zasmiecone. Wgraj nowe z poziomu komputera za pomocą programu MiFlash a zaznaczoną opcją flash_all - powinno uleczyć Twój problem. Jak to zrobić - tutoriale znajdziesz na forum.
zlojol Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Opublikowano 21 Listopada 2016 Skorzystałam z tutorialu, jednak występuje jakiś error na sam koniec. - ściągnęłam Download MIUI ROM Flashing Tool - ściągnęłam Xiaomi Mi Note Pro Latest Developer Version Fastboot File Download - pobrałam MiNote Pro (leo) z archiwum fastboot. Następnie rozpakowałam rom tgz do dowolnego katalogu na dysku C, uruchamiłam MiFlash, telefon został wykryty. Wybrałam katalog z nazwą romu. Na dolnej belce programu zaznaczyłam opcję Flash_all. I pojawiło się to...
eristoff Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 do KENZO a nie do LEO ściągnij rom
muszateq Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Z tego linku http://en.miui.com/a-234.html ten rom edit: flash robisz w edl mode w Miflash po refresh w kratce pod devices musisz mieć np COM22 Edytowane 21 Listopada 2016 przez muszateq
szczepan Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Mój Xiaomi Redmi Note 3 Pro nie widzi zasięgu (brak usługi) Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi od dwóch lat. Wszystko pięknie działało do chwili gdy zamiast zasięgu wyświetlił się komunikat (brak usługi). Jak się potem okazało z Karta SIM jest wszystko ok bo w innym telefonie normalnie śmiga. Włożyłem do mojego xiaomi kartę innej sieci i sytuacja identyczna - brak usługi. Kiedy już się poddałem po kilku dniach nagle zasięg znalazł telefon i przez parę godzin było wszystko ok lecz po tym czasie problem powrócił. Resetowałem telefon kilkukrotnie, wyciągałem SIM kilkukrotne, przywracałem tel do ustawień fabrycznych i dalej to samo... Dodam, że SIM mam z Plusa. Dostaję już do głowy. Oczywiście internet jest pełen wszytskiego i tak naprawdę niczego... Czy ktoś już miał podobną sytuację... Jak się tego pozbyć?
bartek1608 Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 u mnie tez tak bylo ze mialem brak uslugi zrob tak jak koledzy pisza poki co u mnie jest jak narazie oki
Rekomendowane odpowiedzi