Pawelg89 Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Hey chciałem wiedzieć jak u was z GPS czy działa poprawnie? U mnie sprawa wygląda następująco łapie fixa lecz po długim czasie oczywiście wraz z APGS samo urządzenie nie jest wstanie pokazać lokalizacji. Raz lokalizuje dokładnie a raz 500m obok a nawet więcej. Nawet jeśli lokalizacja jest poprawna w żadnej aplikacji przy przemieszczaniu się punkt się nie porusza. Czy ktoś z was ma podobny problem i zna może rozwiązanie ??
MD13 Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 U mnie gps działa bardzo dobrze. Jednak pamiętam jak latek pisał że jego egzemplarz miał problemy z gps. Chyba na wątku głównym o tym pisaliśmy. Ktoś pisał o dodaniu jakieś aluminiowej taśmy pod obudowę i niby to pomagało. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
Pawelg89 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Opublikowano 21 Listopada 2016 Temat do zamknięcia GPS działa wyśmienicie kiedyś wymieniałem aparat musiałem jakoś źle złożyć telefon zrobiłem to od nowa i teraz jest wszystko okey łapie fixa bez AGPS w 5 sek.
patrollooss Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam. Moglby ktos napisac jak poprawic tegk gpsa za pomoca folii? Szukam juz 3h na forum i nie potrafie znalezc posta. Moj mi note bardzo ciezko lapie fixa, jak juz zlapie to nawigacja nie jest mozliwa bo ciagle gubi sygnal.. Probowalem juz mase romow, Miui 7.5, 8, i wersje stabilne i dev. Teraz mam czyste aosp 7.0 i takze zero poprawy .
majdan12 Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 1 godzinę temu, patrollooss napisał: Witam. Moglby ktos napisac jak poprawic tegk gpsa za pomoca folii? Szukam juz 3h na forum i nie potrafie znalezc posta. Moj mi note bardzo ciezko lapie fixa, jak juz zlapie to nawigacja nie jest mozliwa bo ciagle gubi sygnal.. Probowalem juz mase romow, Miui 7.5, 8, i wersje stabilne i dev. Teraz mam czyste aosp 7.0 i takze zero poprawy . Miałem Mi Note którego sprzedałem sąsiadowi i jeszcze złego słowa od końca maja 2016 mi nie powiedział o GPS,ma zainstalowany MIUI jeszcze na Android 4.4.4
patrollooss Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zauważyłem że jak przycisnę telefon w okolicach tylnej kamery to dużo lepiej łapie GPS'a. Dziś po robocie go rozkręcam. Tu jest link co do tej folii jakby ktoś potrzebował: Folia
Pawelg89 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 Mailem pisać żebyś to zrobił i wszystkie styki poodginał ja tak zrobiłem i jest ok a tak po za tematem działa CI wifi na AOSP ?
patrollooss Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Tak, dziala, pokazuje caly czas wykrzyknik że niby nie ma dostępu do sieci ale śmiga bez zarzutu. Zresztą jak cały rom. Mowa o AOSP na Nougacie
majdan12 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 8 godzin temu, patrollooss napisał: Tak, dziala, pokazuje caly czas wykrzyknik że niby nie ma dostępu do sieci ale śmiga bez zarzutu. Zresztą jak cały rom. Mowa o AOSP na Nougacie Na Android 6 będzie wszystko działać,bo 7 wiadomo że to nowa wersja która jeszcze potrzebuje czasu.
AdamB96 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Widzę że wątek świeży to się podepnę, u mnie również występuje zjawisko słabego gps a po dociśnięciu w okolicy kamery nage łapie masę satelit. moje pytanie to gdzie znajduje się moduł gps w Xiaomi mi note? wydaje mi się że jest on zintegrowany z głośnikiem do rozmów ale głowy nie dam.
Rekomendowane odpowiedzi