Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam  kupiłem dwa dni temu xiaomi redmi note 3 pro i zauważyłem że bateria szybko się zużywa. Wszedłem w panel sterowania i zużycie baterii a tam że android zużywa ok. 47% baterii! Próbowałem i nie mogę tego zredukować dlatego proszę o waszą pomoc. Pozdrawiam 

Screenshot_2016-11-19-12-07-00-420_com.miui.securitycenter.png

Edytowane przez Yoio
Opublikowano

Pokaz screena z info o telefonie, jaki masz soft? Mozesz uzyc wakelock detector i sprawdzic co go ciagle wybudza.

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bardzo dziwne, mam tę samą wersję androida, miui, a przed chwilą sprawdziłem i system android pożera dokładnie 16.1%.

Raczej masz coś w ustawieniach zrąbane.

Opublikowano (edytowane)

Włączone debugowanie w opcjach dev. podłacz telefon w trybie fastboot , w oknie adb fastboot odpal konsole (okno poleceń), shift + prawy myszy, sprawdź czy jest widoczny, komenda fastboot devices zwraca ciąg cyfr i chyba liter dużych, jeżeli wykrywa to komenda fastboot reboot-edl. Telefon się wyłącza = czarny ekran i migająca czerwona dioda.

Edytowane przez muszateq
Opublikowano (edytowane)

Nie dodawałem konta, zrobiłem to dopiero około 4/5 dni temu ,a telefon mam już około 3 tygodni.

Na włączonym ekranie bateria trzyma mi około 8h (czasami lekko ponad, zależy od włączonego wifi itp).

Edytowane przez wetekHTL
Opublikowano

żywotność baterii poprawiłem wgrywając samemu oprogramowanie gdyż sam telefon zaktualizował  mi się do wersji BETA i dlatego działy się takie rzeczy. Zużycie baterii przez androida spadło ale dalej jest w granicach 30%

Opublikowano

wyskoczyła akutalizacja w telefonie i ją pobralem. okazalo sie ze telefon przeszedl do wersji beta po jej zainstalowaniu

Opublikowano

U mnie na Becie 6.11.3 Android zużywa 16%, podepnij konto Xiaomi i zsynchronizuj.
Edit : no i nie mam Facebooka.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie mam roota musiałbym przejść z miui do xiaomi. eu.  Zobaczę jeszcze tydzień jak bateria bd mi trzymać. Teraz trzyma mi dzień spokojnie. 

Opublikowano

Nie wiem średnio się znam na tym dopiero się uczę 

Możesz podać instrukcje jak zmieniłeś room na xiaomi.eu?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Na miui global 8.5.1.0 proces System Android zużywa średnio między 13-20%. Czy są to normalne wartości czy niekoniecznie? Wiem, że ten proces po całkowitym naładowaniu telefonu się znacznie zwiększa, ale podane przeze mnie liczby pojawiają się po ok. godzinie pracy urządzenia. Z góry dziękuję za informację.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...