wi5nia Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Czy ktoś instalowal na Mi5 CyanogenMod? W jakiej wersji? Jakie sa +/- vs MIUI?
sp4ubw Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 W tym dziale masz już taki temat, poczytaj, zobacz.
wi5nia Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 No dla wielu innych telefon znalazłem ale o Mi5 nie
majdan12 Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 3 minuty temu, wi5nia napisał: No dla wielu innych telefon znalazłem ale o Mi5 nie
decorator12 Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 CynaogenMod wygląda na każdym fonie tak samo, bo to przecież czysty Android. Z interface:- wraca Ci szuflada aplikacji - masz inaczej posortowane ustawienia (nie masz wtedy tego nieprzemyślanego "dodatkowe ustawienia" - powiadomienia scalone w jeden ekran ze skrótami -> w MIUI masz albo jeden przesuwany pasek albo dwa To chyba najważniejsze. A co pod maską? - CM to kernele i zabawa z nimi. Ja się za to nie biorę jeszcze, wystarczy mi root w MIUI. CM inaczej zarządza ranem według mnie (przynajmniej na MI4c tak było). - bateria. Tutaj istna loteria moim zdaniem. CM na Mi4c początkowo dzialal średnio pod tym względem, ale ostatnie bulidy to majstersztyk. Nie wiem na jakim jest to etapie w MI5. - możliwość zmiany DPITo tyle pamiętam na szybko. Jak coś to pisz na priv, może jeszcze będę coś pamiętać
Gość Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 5 godzin temu, decorator12 napisał: - CM to kernele i zabawa z nimi. Ja się za to nie biorę jeszcze, wystarczy mi root w MIUI. CM inaczej zarządza ranem według mnie (przynajmniej na MI4c tak było). A po co? Przecież CM zawiera w sobie kernela i dla 99% jego użytkowników, który nie płaczą że mają o 150MHz za niskie taktowanie spokojnie wystarcza Co do baterii to mogę śmiało powiedzieć, że w chwili obecnej, gdy CM 13.0 jest tak stabilny, że z wydań nightly przeszedł na weekly, bateria jest jak marzenie. Jeżdżę do pracy pociągiem ~1h w jedną stronę. W drodze powrotnej zwykle wiszę na youtubie. Odłączając rano z kabla, po całym dniu wieczorem miałem na MIUI ~40-45% - co już było świetnym wynikiem. Na CM mam ~55-60%. Dla mnie to nie robi różnicy, bo i tak idzie na noc na kabel, ale może ktoś potrzebuje tych dodatkowych 15%.
decorator12 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Niby nie potrzebuje Bóg wie jakiej baterii, to zawsze mniej grzejacy się telefon to mniej grzejacy się telefon. Różnica między 820 w wersji 3/32 a 4/64 to też prędkość RAMu.
Rekomendowane odpowiedzi