Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chyba wszyscy już wiedzą; dziś startuje w Polsce usługa Android Pay (a w zasadzie wystartowała chyba o 22:00), jak to tam u Was działa?
U mnie to na razie wygląda tak...

Screenshot_2016-11-17-01-49-06-432_com.google.android.gms.png

Wpisując samo "nie można użyć androida pay" w google nie znajduje absolutnie nic... Jest to wina systemu samego w sobie, roota, adblocka czy może czegoś innego...?
Jak co dajcie znać ;)

Opublikowano

Android Pay (SafetyNet) nie działa na zrootowanych telefonach, a także na telefonach z odblokowanym bootloaderem.

Można próbować zastosować SuHide albo Magisk, u mnie działa z Magisk i CM13  (na Mi5)

Opublikowano

Moim zdaniem skoro Android Pay wprowadza Google wraz z bankami to oni mają w tym największy interes i to oni chcą mieć zyski. To chyba im powinno zależeć by przyciągnąć jak najwięcej użytkowników. Ja czekam cierpliwie i obserwuję, mój mBank i tak na tę chwilę jeszcze nie świadzczy tej usługi.

Opublikowano

Zamierzam przenieść się z iPhone 5S na Mi5 albo Mi5S, ale bardzo zależy mi na Android Pay. Czy to, że niektórym z Was nie działa dodawanie kart nie jest czasem winą odblokowanego bootloadera?

Opublikowano (edytowane)

W tym wątku opisali jak skonfigurować Android Pay i wyraźnie jest opisane że ma być wersja Stable, co do blokady bootloadera to polecenie w adb też działa: fastboot oem lock

http://en.miui.com/thread-405166-1-1.html

034c31dc589095f62ae1c2fa09c8ad1a.jpg

Wysłane z mojego Mi-4c

Edytowane przez slimozis
Opublikowano (edytowane)

Warunki działania Android Pay to: ROM Stable (czyli wszystkie romy dev, xiaomi.eu, miuipolska nie będą działać) oraz zablokowany bootloader.

MI5 Global Stable z zablokowanym BL - sprawdzone i działa.

Edytowane przez ufo
Opublikowano
Dnia 18.11.2016 o 09:33, ufo napisał:

Warunki działania Android Pay to: ROM Stable (czyli wszystkie romy dev, xiaomi.eu, miuipolska nie będą działać) oraz zablokowany bootloader.

MI5 Global Stable z zablokowanym BL - sprawdzone i działa.

Global Stable z odblokowanym bootloaderem i wygranym Magisk też działa. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...