Kamil10p Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam, w MIUI dla RR WCDMA jest poważny bug, który mnie coraz bardziej irytuje, mianowicie cięcie się całego telefonu kiedy jest uruchomiony proces mediaserver, np. gdy włączymy muzykę tnie się całe menu, to samo dotyczy gier, w których jest dźwięk i tak na przykład mając w Hill Climb Racing 54 FPS gra chodzi jakby było 15 i dopiero wyłączenie dźwięku/ zamknięcie media servera pomaga. Z moich obserwacji wynika, że mediaserver zużywa procesor bardziej niż gry i to jest powodem wszystkich lagów, gdyż będąc na samej górze ma największy priorytet. W telefonach typu Xperia Z, Alcatel One Touch proces media server zawsze zużywa niej procesora niż aplikacja/gra, więc nigdy nie wchodzi na pierwsze miejsce (w pokaż użycie cpu) i nie powoduje żadnych lagów. Sam na własną rękę próbowałem to naprawić ale niestety mnie się nie udało. Swoją drogą gdzie znajduje się proces, który zarządza procesami, może jego podmiana z innego romu pomoże - w Jiayu g3s, który ma ten sam procesor nie ma takiego bugu. Swoją drogą jeśli ktoś ma wersję TD-SCDMA mogłby sprawdzić czy Lewa OS ma naprawony ten bug. Ja już jestem na skraju wytrzymałości. Proszę naprawcie to, bo nie da się używać telefonu. Z góry dziękuję.
Endriu Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Heh, czyli kontynuacja problemów z dźwiękami, o których już temat był poruszany i zostaliśmy w czarnej d*pie Lewa na oficjalnej stronie jest pod TD ? Bo kurcze jest tylko jedna wersja i albo jest to wersja TD (bardziej prawdopodobne) albo jest zrobiona pod obydwie wersje Ciekawe jak na niej by to wszystko wyglądało.
Kamil10p Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 Lewa OS jest pod TD-SCDMA. Zauważyłem, że tylko proces który jest na 1 miejscu nie laguje, gdyż kiedy w xplore ustawie zadanie jakieś i wejdę w messengera to on laguje.
Endriu Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Powiedz mi jak się sprawdza obciążenie procesów ?
Kamil10p Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 opcje programistyczne> pokaż użycie cpu
Endriu Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Coś tam sobie mruga w prawym górnym rogu, ale co z czym to nie wiem
rfc Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Mnie ten bug podobnie denerwuje, dodatkowo sprawdzałem u kolegi na innym telefonie z takim samym procesorem (rom jakiś standardowy) i taki problem nie występuje.. Ktoś coś dobrze skopał, znając życie to kwestia jakiejś flagi albo parametru w kodzie. Najdziwniejsze jest, że na słuchawkach z wyłączonymi wszystkimi efektami w opcjach problem nie występuje. Co do przycięć i procesów, zalecany jest governor hot plug (wiem, że np. performance który powinien być najszybszy działa tylko na jednym rdzeniu u nas).
Acid Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 A nie jest tak, że problem jest kiedy Viper FX jest włączony?
Kamil10p Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 Nie, viper fx nie ma wpływu na to.
Endriu Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 A może któryś z Was zrobić test i pokazać ? Chodzi o test porównawczy tego samego hardware z różnym software. Np. spróbować uruchomić tę samą grę i porównać ilość klatek https://play.google.com/store/apps/deta ... fpsm&hl=en Jeśli ktoś z Was może taki filmik nagrać, bardzo by było fajnie to zobaczyć
Kamil10p Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 Tylko po co, wpisz sobie jiayu g3s gta sa i zobacz, że tam chodzi na maksymalnych płynnie, a na RR przycina na średnich.http://m.youtube.com/watch?v=7vKmmWp-1wQ PS: to jest temat dotyczący Buga i nie wiem dlaczego go zaśmiecasz postami, które nic nie wnoszą do tematu.
Endriu Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 Wpisałem i jakoś nie widzę takiego filmu, pokaż jakiś namiar ?
Rekomendowane odpowiedzi