uzi89 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Hejka Zamowilem sobie kamerkę sportowa yi 4k na aliexpress od jakiegoś sprzedawcy który miał ich dużo sprzedanych i same pozytywy, ale coś nagrywa mi w bardzo słabej jakości na każdej z rozdzielczość...na początku myślałem że to problemem tego że nagrywałem w 4k a mój mi Mi4 nie obsługuje 4k ale dzisiaj nagrałem w HD i tak samo kiczowata jakość. Słyszał ktoś o podrobach yi 4k i jak je rozpoznać, ale nie sądzę że ta jest podrobą bo wygląda na oryginalną...przyszła w pudełku razem z monopodem. Może to problem karty SD? Mam jakąś starą hc 16gb (4), dopiero zamowilem scxc 128GB (10). A może coś w ustawieniach mam włączone? Ma ktoś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Może to głupio zabrzmi ale sprawdź czy na pewno zdjąłeś wszystkie folie ochronne.Nagraj jakiś filmik 4K i umieść go na jakimś serwerze mógł go sobie pobrać i zerknę na niego możesz też nagrać w HD ale proszę aby nie był za długi tak po dziesięć piętnaście sekund najlepiej wychodzi dobrych warunkach oświetleniowych.Jak mi go udostępnisz to wyślij informacje na pw.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 MI4 obsługuje 4K i mało tego, nawet potrafi w tej rozdzielczości nagrywać a co do karty pamięci... poczekaj Ty na nową bo ta się do niczego nie nadaje, powinna wyrabiać 32Mb/s podczas gdy kamerka nagrywa z tego co znalazłem: 4K @ 60 Mbps 2.5K @ 45 Mbps [email protected] @ 45 Mbps Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzi89 Posted November 21, 2016 Author Share Posted November 21, 2016 (edited) Już wiem w czym był problem. Oglądałem filmy przez aplikacje czyli obraz był wysyłany streamingiem. Jak przerzucilem na kompa to już ładny obraz. A wiecie czy hdr jest w tej kamerce? Bo gdzieś czytałem że jest a nie mogę nigdzie znaleźć. Edited November 21, 2016 by uzi89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Właśnie sprzedałem Yi1 i przymierzam się do zakupu Yi2. Czy są już jakieś skrypty pod nią? Jeśli tak poproszę o namiary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzi89 Posted December 16, 2016 Author Share Posted December 16, 2016 Mam problem z moją kamerką yi 2, zakupilem karte Samsunga 128gb UHS-I pro. Ale w trakcie nagrywania po okolo 20sekundach, wyskakuje komunikat slow card. Miał ktoś taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stepien100 Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Z tymi kamerkami są jakies straszne problemy, ja swoją będę chyba odsyłać, u mnie na wyskakuje cały czas komunikat "no sd card". Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 U mnie karta SD ok. Mam już sprawdzone - http://www.gearbest.com/memory-cards/pp_347100.html?wid=21 W sumie 2 x 16 GB, 4 x 32 GB i 3 x 64 GB - ani jedna nie sprawia mi kłopotu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts