Jump to content

Mi Max Pro - wgranie globala lub miui pl

pkrasinski

Recommended Posts

Posiadam XIAOMI Mi Max Pro - Snapdragon 652, 3/64 GB, wgrane jakieś miui global ale nie wszystko przetłumaczone, więc podejrzewam że to jakiś syfmiui z Chin.

Znajomy (+ jeszcze jedna osoba) próbował wgrać do niego jakiegoś "dobrego" globala, ale niestety nie dali rady, ja się na tym nie znam i na pewno nie będę sam próbował nic z nim robić.

Stąd moje pytanie - czy ktoś mógłby zająć się wgraniem softu do tego telefonu ?

26 minut temu, pkrasinski napisał:

Posiadam XIAOMI Mi Max Pro - Snapdragon 652, 3/64 GB, wgrane jakieś miui global ale nie wszystko przetłumaczone, więc podejrzewam że to jakiś syfmiui z Chin.

Znajomy (+ jeszcze jedna osoba) próbował wgrać do niego jakiegoś "dobrego" globala, ale niestety nie dali rady, ja się na tym nie znam i na pewno nie będę sam próbował nic z nim robić.

Stąd moje pytanie - czy ktoś mógłby zająć się wgraniem softu do tego telefonu ?

Ta wersja Mi Max to helium?

Jeśli to helium to do instalacji będzie potrzebny nam MiFlash z zaznaczonym Flash_All,trzeba też pobrać system (ROM) o nazwie Xiaomi Mi Max Prime 64G/128G Latest Global Stable Version Fastboot File Download ze strony 

http://en.miui.com/a-234.html

Telefon musi mieć włączony EDL jak to wszystko będzie to bez problemu zainstalujemy Global Stable.

8 minut temu, pkrasinski napisał:

Nie do końca wszystko rozumiem - potrzebne nam będzie to, to i tamto. Czyli ja mam do wszystko dostarczyć czy jak ?

Jaki konkretnie chcesz system,Global czy Xiaomi.eu? ja polecam Xiaomi.eu.

Z instalacją mogę ci pomóc bo sam mam Mi Max z tym że w innej wersji ale metoda instalacji jest taka sama,tylko żeby była dobra komunikacja zalecam rozmowę przez GG (możesz być zalogowany w przeglądarce internetowej).

Edited by majdan12

Tak jak w tytule - albo jakiś dobry global (z aktualizacją przez OTA) albi MIUI PL.

Nie szukam pomocy w instalacji tylko kogoś kto będzie w stanie mi to zrobić kompleksowo, ale mimo wszystko dzięki za dobre chęci.

Edited by pkrasinski

9 minut temu, pkrasinski napisał:

Tak jak w tytule - albo jakiś dobry global (z aktualizacją przez OTA) albi MIUI PL.

Jeśli już to Xiaomi.eu bo tak nazywa się ten system.

To podaj jakiś termin kiedy masz czas a może moje wolne terminy się zgrają i zainstaluje się Xiaomi.eu 

Instalacja nie jest trudna i nie będzie ona sprawiać problemów jeśli będziesz mieć Windows bez problemów w sterownikach :)

Sam byś zrobił to nauczył byś się też aktualizacji Xiaomi.eu do nowszych wersji.

Możesz nam napisać jakimi metodami próbowali zainstalować ci Global?

Ja jestem z okolicy Warszawy,tylko dla mnie nie ma sensu jazda z telefonem do mnie bo przez GG szybko się załatwi sprawę.

Edited by majdan12

A skąd Ty jesteś ?

Próbowałem kiedyś podłączać jakiegoś XIAOMI i mój komp nie radził sobie z nim, pewnie właśnie przez problemy ze sterownikami.

W RN3Pro mam MIUI PL (czyli xiaomi.eu) i umiem aktualizować do nowszych wersji - plik zip, twrp.

W tej chwili nie mogę jednoznacznie napisać jakimi metodami próbowano wgrać globala, ale robił to mój znajomy, który wgrywał mi miui do różnych telefonów i nigdy nie miał większych problemów.

Wolę zapłacić komuś "parę złotych" i nie martwić się, że coś zepsuję, dlatego nie biorę pod uwagę wgrywania samemu. Ja jestem z Warszawy - Wawer.

Edited by pkrasinski

3 minuty temu, pkrasinski napisał:

A skąd Ty jesteś ?

Próbowałem kiedyś podłączać jakiegoś XIAOMI i mój komp nie radził sobie z nim, pewnie właśnie przez problemy ze sterownikami.

W RN3Pro mam MIUI PL (czyli xiaomi.eu) i umiem aktualizować do nowszych wersji - plik zip, twrp.

W tej chwili nie mogę jednoznacznie napisać jakimi metodami próbowano wgrać globala, ale robił to mój znajomy, który wgrywał mi miui do różnych telefonów i nigdy nie miał większych problemów.

Google mapy twierdzi że ode mnie do Warszawy jest 50 KM.

Ten Xiaomi Mi Max podłączony do komputera z aktywnym MTP jest wykrywany można dostać się do pamięci wewnętrznej/karty pamięci telefonu?

Miałem kilka razy znajomym pomóc w zainstalowaniu Xiaomi.eu pisząc przez GG i nigdy nie miałem problemów z wykonaniem zadania a różne były modele Xiaomi,komputery na których była przeprowadzana operacja instalacji Xiaomi.eu

W Warszawie znam jedną osobę która mogła by ci to zainstalować i może być miał bliżej niż do mnie.

13 minut temu, pkrasinski napisał:

Chętnie wziąłbym namiar na tą osobę z W-wy.

Napisałem do znajomego z forum,może będzie miał czas,poczekam na odpowiedź od niego.

Ale ciekawe jest to że Mi Max był moim pierwszym telefonem na którym musiałem odblokować Bootloader i zainstalować TWRP a instalacja przebiegła bez najmniejszego problemu,więc dziwie się że ten znajomy co instaluje na różne telefony systemy nie poradził sobie z tym. 

Napisałem do ciebie wiadomość na PW.

Edited by majdan12

13 godzin temu, majdan12 napisał:

Ta wersja Mi Max to helium?

@majdan12 Tak, to jest helium (ostatnio przemianowana z PRO na Prime).
@pkrasinski Ja polecam wersję xiaomi.eu (miuipolska). W zasadzie nie doświadczam żadnych problemów z działaniem telefonu/FC itd.

Edited by acanth

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...