pkrasinski Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Posiadam XIAOMI Mi Max Pro - Snapdragon 652, 3/64 GB, wgrane jakieś miui global ale nie wszystko przetłumaczone, więc podejrzewam że to jakiś syfmiui z Chin. Znajomy (+ jeszcze jedna osoba) próbował wgrać do niego jakiegoś "dobrego" globala, ale niestety nie dali rady, ja się na tym nie znam i na pewno nie będę sam próbował nic z nim robić. Stąd moje pytanie - czy ktoś mógłby zająć się wgraniem softu do tego telefonu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 26 minut temu, pkrasinski napisał: Posiadam XIAOMI Mi Max Pro - Snapdragon 652, 3/64 GB, wgrane jakieś miui global ale nie wszystko przetłumaczone, więc podejrzewam że to jakiś syfmiui z Chin. Znajomy (+ jeszcze jedna osoba) próbował wgrać do niego jakiegoś "dobrego" globala, ale niestety nie dali rady, ja się na tym nie znam i na pewno nie będę sam próbował nic z nim robić. Stąd moje pytanie - czy ktoś mógłby zająć się wgraniem softu do tego telefonu ? Ta wersja Mi Max to helium? Jeśli to helium to do instalacji będzie potrzebny nam MiFlash z zaznaczonym Flash_All,trzeba też pobrać system (ROM) o nazwie Xiaomi Mi Max Prime 64G/128G Latest Global Stable Version Fastboot File Download ze strony http://en.miui.com/a-234.html Telefon musi mieć włączony EDL jak to wszystko będzie to bez problemu zainstalujemy Global Stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 Nie do końca wszystko rozumiem - potrzebne nam będzie to, to i tamto. Czyli ja mam do wszystko dostarczyć czy jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 (edited) 8 minut temu, pkrasinski napisał: Nie do końca wszystko rozumiem - potrzebne nam będzie to, to i tamto. Czyli ja mam do wszystko dostarczyć czy jak ? Jaki konkretnie chcesz system,Global czy Xiaomi.eu? ja polecam Xiaomi.eu. Z instalacją mogę ci pomóc bo sam mam Mi Max z tym że w innej wersji ale metoda instalacji jest taka sama,tylko żeby była dobra komunikacja zalecam rozmowę przez GG (możesz być zalogowany w przeglądarce internetowej). Edited November 14, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 (edited) Tak jak w tytule - albo jakiś dobry global (z aktualizacją przez OTA) albi MIUI PL. Nie szukam pomocy w instalacji tylko kogoś kto będzie w stanie mi to zrobić kompleksowo, ale mimo wszystko dzięki za dobre chęci. Edited November 14, 2016 by pkrasinski Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 (edited) 9 minut temu, pkrasinski napisał: Tak jak w tytule - albo jakiś dobry global (z aktualizacją przez OTA) albi MIUI PL. Jeśli już to Xiaomi.eu bo tak nazywa się ten system. To podaj jakiś termin kiedy masz czas a może moje wolne terminy się zgrają i zainstaluje się Xiaomi.eu Instalacja nie jest trudna i nie będzie ona sprawiać problemów jeśli będziesz mieć Windows bez problemów w sterownikach Sam byś zrobił to nauczył byś się też aktualizacji Xiaomi.eu do nowszych wersji. Możesz nam napisać jakimi metodami próbowali zainstalować ci Global? Ja jestem z okolicy Warszawy,tylko dla mnie nie ma sensu jazda z telefonem do mnie bo przez GG szybko się załatwi sprawę. Edited November 14, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 (edited) A skąd Ty jesteś ? Próbowałem kiedyś podłączać jakiegoś XIAOMI i mój komp nie radził sobie z nim, pewnie właśnie przez problemy ze sterownikami. W RN3Pro mam MIUI PL (czyli xiaomi.eu) i umiem aktualizować do nowszych wersji - plik zip, twrp. W tej chwili nie mogę jednoznacznie napisać jakimi metodami próbowano wgrać globala, ale robił to mój znajomy, który wgrywał mi miui do różnych telefonów i nigdy nie miał większych problemów. Wolę zapłacić komuś "parę złotych" i nie martwić się, że coś zepsuję, dlatego nie biorę pod uwagę wgrywania samemu. Ja jestem z Warszawy - Wawer. Edited November 14, 2016 by pkrasinski Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 3 minuty temu, pkrasinski napisał: A skąd Ty jesteś ? Próbowałem kiedyś podłączać jakiegoś XIAOMI i mój komp nie radził sobie z nim, pewnie właśnie przez problemy ze sterownikami. W RN3Pro mam MIUI PL (czyli xiaomi.eu) i umiem aktualizować do nowszych wersji - plik zip, twrp. W tej chwili nie mogę jednoznacznie napisać jakimi metodami próbowano wgrać globala, ale robił to mój znajomy, który wgrywał mi miui do różnych telefonów i nigdy nie miał większych problemów. Google mapy twierdzi że ode mnie do Warszawy jest 50 KM. Ten Xiaomi Mi Max podłączony do komputera z aktywnym MTP jest wykrywany można dostać się do pamięci wewnętrznej/karty pamięci telefonu? Miałem kilka razy znajomym pomóc w zainstalowaniu Xiaomi.eu pisząc przez GG i nigdy nie miałem problemów z wykonaniem zadania a różne były modele Xiaomi,komputery na których była przeprowadzana operacja instalacji Xiaomi.eu W Warszawie znam jedną osobę która mogła by ci to zainstalować i może być miał bliżej niż do mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 Chętnie wziąłbym namiar na tą osobę z W-wy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 (edited) 13 minut temu, pkrasinski napisał: Chętnie wziąłbym namiar na tą osobę z W-wy. Napisałem do znajomego z forum,może będzie miał czas,poczekam na odpowiedź od niego. Ale ciekawe jest to że Mi Max był moim pierwszym telefonem na którym musiałem odblokować Bootloader i zainstalować TWRP a instalacja przebiegła bez najmniejszego problemu,więc dziwie się że ten znajomy co instaluje na różne telefony systemy nie poradził sobie z tym. Napisałem do ciebie wiadomość na PW. Edited November 14, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Nobody Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Hej majdan12, widzę że znasz się na rzeczy a ja potrzebuję porady przed zakupem aby się wkopać a nie mogę uzyskać wiążącej odpowiedzi w tym wątku https://miuipolska.pl/forum/topic/18925-pytanie-dot-zakupu-mi5s-plus-464/ Czy możesz zerknąć i się odnieść, będę wdzięczny:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 Aktualizacja: wersja MIUI to MIUI Global 7.3 (stabilna) 7.3.14.0.0(MBDCNDE), a problemy polegały prawdopodobnie na jakiejś aktualizacji Windowsa i po tej aktualizacji nie można sobie poradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acanth Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 (edited) 13 godzin temu, majdan12 napisał: Ta wersja Mi Max to helium? @majdan12 Tak, to jest helium (ostatnio przemianowana z PRO na Prime). @pkrasinski Ja polecam wersję xiaomi.eu (miuipolska). W zasadzie nie doświadczam żadnych problemów z działaniem telefonu/FC itd. Edited November 15, 2016 by acanth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts