DJYano Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Jestem przyzwyczajony do tego (po telefonach SONY) że aparat sam się przełącza z sieci WiFi na dane komórkowe i w drugą stronę. Wychodzę z domu WiFi jest rozłączana i przełącza się na zasięg 3G. Z jakiegoś powodu w N3pro nie mogę tego zrobić. Jest nawet tak, że jak sam wyłączę z ręki kartę WiFi to nie potrafi korzystać z danych 3G i za każdym razem muszę robić restart telefonu aby zaczął on korzystać z zasięgu 3G. Też tak macie? Jako może to naprawić/ustawić?
musek Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Cześć, Ewidentnie jakiś problem oprogramowania. Na Global Stable, Global Dev i MIUIPolska samoczynne przełączanie się działało u mnie bez problemu. Jaką masz wersję systemu?
DJYano Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 4 minuty temu, musek napisał: Jaką masz wersję systemu? Global 8.0 8050(LHOMIDG) taki przyleciał z ibuygo i od samego początku to nie działa :/
sloniacz Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 A roaming masz włączony? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
DJYano Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 13 minut temu, sloniacz napisał: A roaming masz włączony? Nie, a to ma jakiś związek?
sloniacz Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Oczywiście. Dużo operatorów w kraju korzysta z roamingu krajowego. Czyli karta Play a nadajnik T-mobile. Bez włączonego roamingu w telefonie 3G ani LTE nie będzie działać Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
DJYano Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 3 minuty temu, sloniacz napisał: Oczywiście. Dużo operatorów w kraju korzysta z roamingu krajowego. Czyli karta Play a nadajnik T-mobile. Bez włączonego roamingu w telefonie 3G ani LTE nie będzie działać W takim razie przetestuję i dam znać.
musek Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Hej Nie wydaje mi się, żeby to była kwestia roamingu. Raczej śmieć/błąd powstały w wyniku aktualizacji. Miałem kiedyś identyczny przypadek przy Windows Phone. Po aktualizacji z WP7 na WP7.5 (Mango) miałem dokładnie taki objaw i walczyłem z tym do czasu zainstalowania systemu totalnie od zera. Wiem, że to inny system, ale problem pewnie podobny.
DJYano Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 Będę dziś testował w planach mam i tak czyszczenie fona aby odblokować BL więc zobaczymy jak będzie potem Niestety problem nadal występuje i za każdym razem tylko w kierunku przełączania się z wi-fi na dane sieci. Jakieś pomysły? Teraz testowane na ostatniej rozwojowe. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka //edit by luki! // posty edytujemy
mattu Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Mam ten sam problem. Wychodzę z domu i telefon nie przełącza się automatycznie na dane komórkowe. Co gorsza jak już go zrestartuję i dane ruszą prędkość potrafi spaść do tragicznie niskiej (nie da się nawet przeglądać stron www) - tutaj też restart pomaga i przywraca prędkość połączenia. Mam wersja 8.0.1.0.0 - czy aktualizacja lepiej do 8.5.1 czy 8.6 ?
DJYano Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 U mnie jest z tym w kratkę, dziś załapało po wyjściu z domu, ale moje wrodzone OCD powoduje, że nie jestem i tak zadowolony z takiego obrotu sprawy, bo jutro temat może znów powrócić :/
adrianoox Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Mam ten sam problem - czasem dane się po prostu nie włączają, pomaga tylko reset.
wetekHTL Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Ja natomiast zawsze przełączam to sam, tak jakoś się przyzwyczaiłem, ale ostatnio testowałem 3 razy i dane automatycznie się włączyły, więc nie wiem dlaczego u Was tak nie jest;p Edytowane 18 Listopada 2016 przez wetekHTL
DJYano Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Opublikowano 18 Listopada 2016 u nas to po prostu nie działa, wyłączenie z ręki danych lub wifi nic nie zmienia :/
Rekomendowane odpowiedzi