Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem przyzwyczajony do tego (po telefonach SONY) że aparat sam się przełącza z sieci WiFi na dane komórkowe i w drugą stronę. Wychodzę z domu WiFi jest rozłączana i przełącza się na zasięg 3G. 

Z jakiegoś powodu w N3pro nie mogę tego zrobić. Jest nawet tak, że jak sam wyłączę z ręki kartę WiFi to nie potrafi korzystać z danych 3G i za każdym razem muszę robić restart telefonu aby zaczął on korzystać z zasięgu 3G. Też tak macie? Jako może to naprawić/ustawić?

Opublikowano

Cześć,

Ewidentnie jakiś problem oprogramowania. Na Global Stable, Global Dev i MIUIPolska samoczynne przełączanie się działało u mnie bez problemu.
Jaką masz wersję systemu?

Opublikowano
4 minuty temu, musek napisał:

Jaką masz wersję systemu?

Global 8.0 8050(LHOMIDG) taki przyleciał z ibuygo i od samego początku to nie działa :/

Opublikowano

Oczywiście. Dużo operatorów w kraju korzysta z roamingu krajowego. Czyli karta Play a nadajnik T-mobile. Bez włączonego roamingu w telefonie 3G ani LTE nie będzie działać

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano
3 minuty temu, sloniacz napisał:

Oczywiście. Dużo operatorów w kraju korzysta z roamingu krajowego. Czyli karta Play a nadajnik T-mobile. Bez włączonego roamingu w telefonie 3G ani LTE nie będzie działać

W takim razie przetestuję i dam znać.

Opublikowano

Hej
Nie wydaje mi się, żeby to była kwestia roamingu. Raczej śmieć/błąd powstały w wyniku aktualizacji.
Miałem kiedyś identyczny przypadek przy Windows Phone. :) Po aktualizacji z WP7 na WP7.5 (Mango) miałem dokładnie taki objaw i walczyłem z tym do czasu zainstalowania systemu totalnie od zera. Wiem, że to inny system, ale problem pewnie podobny.

Opublikowano

Będę dziś testował w planach mam i tak czyszczenie fona aby odblokować BL więc zobaczymy jak będzie potem :) 

Niestety problem nadal występuje i za każdym razem tylko w kierunku przełączania się z wi-fi na dane sieci. Jakieś pomysły? Teraz testowane na ostatniej rozwojowe.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

//edit by luki!
// posty edytujemy

Opublikowano

Mam ten sam problem.

Wychodzę z domu i telefon nie przełącza się automatycznie na dane komórkowe. Co gorsza jak już go zrestartuję i dane ruszą prędkość potrafi spaść do tragicznie niskiej (nie da się nawet przeglądać stron www) - tutaj też restart pomaga i przywraca prędkość połączenia.

Mam wersja 8.0.1.0.0 - czy aktualizacja lepiej do 8.5.1 czy 8.6 ?

Opublikowano

U mnie jest z tym w kratkę, dziś załapało po wyjściu z domu, ale moje wrodzone OCD powoduje, że nie jestem i tak zadowolony z takiego obrotu sprawy, bo jutro temat może znów powrócić :/

Opublikowano (edytowane)

Ja natomiast zawsze przełączam to sam, tak jakoś się przyzwyczaiłem, ale ostatnio testowałem 3 razy i dane automatycznie się włączyły, więc nie wiem dlaczego u Was tak nie jest;p

Edytowane przez wetekHTL
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...