Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Koledzy, kupiłem ostatnio Redmi 3S i chińczyk już powoli je do mnie wysyła. Wziąłem wersję "dla mamy" tzn 2/16, dokładnie . Na co mam się przygotować po nadejściu przesyłki? Co mam wykonać w pierwszej kolejności. Aktualny soft na telefonie to  MIUI 7 Android 6.0Czy muszę coś wgrywać nowego? Bawić się w odblokowanie bootloadera? Zależy mi tylko na szybkim i bezpiecznym systemie. 

Opublikowano

Wygląda na to, że jest to ver. global z językiem polskim, więc pozostaje go włączyć,

włożyć kartę sim i używać :-)

EDIT: Wygląda na to, że nie jest to jednak wersja global, przynajmniej w przypadku

innych telefonów sprzedawca zaznacza to w opisie. Z kolei jest język polski wg. opisu

więc... sam już nie wiem :-)

Opublikowano

w tym telefonie będzie przerobione miui,  więc przez mi flash trzeba będzie wgrać Rom fastboot global stable lub dev , w zależności czy chcesz aktualizacje co miesiąc , czy co tydzień. 

Opublikowano
2 godziny temu, kamcz napisał:

w tym telefonie będzie przerobione miui,  więc przez mi flash trzeba będzie wgrać Rom fastboot global stable lub dev , w zależności czy chcesz aktualizacje co miesiąc , czy co tydzień. 

Szkoda, że muszę znowu balansować na krawędzi wgrywając ROMy. W meizu wrzucam zipa na odpalony telefon i mam aktualizację od ręki. Tylko tam aktualizacja jest co pół roku. Wolę chyba chwilę pokombinować i mieć aktualniejszy soft z Xiaomi. No to Panowie poczekam aż telefon przyjdzie i zobaczymy. Raczej na pewno chciałbym aktualizację raz na miesiąc albo wcale lub zmieniać ją co pół roku. Na pewno mamie nie będzie to potrzebne.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, ensei_tankado napisał:

nic nie musisz ,  to że będą nowe wersje oprogramowania nie zmusza cię do ich wgrywania. 

jedynie na początku powinieneś wymienić Rom,  z tego który daje geekbuying.com na któryś z oficjalnej strony miui. 

no i tu masz jeszcze prościej,  bo będziesz miał aktualizacje Ota,  czyli takie jak w Samsungach czy innych normalnych telefonach :P

Edytowane przez kamcz
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...