ensei_tankado Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Hej Koledzy, kupiłem ostatnio Redmi 3S i chińczyk już powoli je do mnie wysyła. Wziąłem wersję "dla mamy" tzn 2/16, dokładnie tą. Na co mam się przygotować po nadejściu przesyłki? Co mam wykonać w pierwszej kolejności. Aktualny soft na telefonie to MIUI 7 Android 6.0 . Czy muszę coś wgrywać nowego? Bawić się w odblokowanie bootloadera? Zależy mi tylko na szybkim i bezpiecznym systemie.
pmedela Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Wygląda na to, że jest to ver. global z językiem polskim, więc pozostaje go włączyć, włożyć kartę sim i używać EDIT: Wygląda na to, że nie jest to jednak wersja global, przynajmniej w przypadku innych telefonów sprzedawca zaznacza to w opisie. Z kolei jest język polski wg. opisu więc... sam już nie wiem
kamcz Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 w tym telefonie będzie przerobione miui, więc przez mi flash trzeba będzie wgrać Rom fastboot global stable lub dev , w zależności czy chcesz aktualizacje co miesiąc , czy co tydzień.
ensei_tankado Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Opublikowano 3 Listopada 2016 2 godziny temu, kamcz napisał: w tym telefonie będzie przerobione miui, więc przez mi flash trzeba będzie wgrać Rom fastboot global stable lub dev , w zależności czy chcesz aktualizacje co miesiąc , czy co tydzień. Szkoda, że muszę znowu balansować na krawędzi wgrywając ROMy. W meizu wrzucam zipa na odpalony telefon i mam aktualizację od ręki. Tylko tam aktualizacja jest co pół roku. Wolę chyba chwilę pokombinować i mieć aktualniejszy soft z Xiaomi. No to Panowie poczekam aż telefon przyjdzie i zobaczymy. Raczej na pewno chciałbym aktualizację raz na miesiąc albo wcale lub zmieniać ją co pół roku. Na pewno mamie nie będzie to potrzebne.
kamcz Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) 28 minut temu, ensei_tankado napisał: nic nie musisz , to że będą nowe wersje oprogramowania nie zmusza cię do ich wgrywania. jedynie na początku powinieneś wymienić Rom, z tego który daje geekbuying.com na któryś z oficjalnej strony miui. no i tu masz jeszcze prościej, bo będziesz miał aktualizacje Ota, czyli takie jak w Samsungach czy innych normalnych telefonach Edytowane 3 Listopada 2016 przez kamcz
Rekomendowane odpowiedzi