khek Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Już miałem sprzedać Lumie 920, aukcja się skończyła i ... kupił Ukrainiec i chce wysyłki za granice... (odpowiednia opcja oczywiście zaznaczona, że nie wysyłam). Więc ponawiam moje ogłoszenie (spokojnie, sprzątam po sobie, kasuje tematy z tego działu jak nieaktualne ) Mi2s kupione na ibuygou w grudniu.W styczniu zamówiłem coś takiego: http://www.ibuygou.com/p-xiaomi_m2_m2s_soft_rubber_protective_case_solid_colors_medium_grey-5056-usd.html jak dojdzie to również to dośle już na swój koszt, oprócz tego dodaje obudowe Nillkin, ta plstikowa czarna, chociaż jest nie wygodna, ponieważ przyciski ciężko wdusić przez nią i dlatego zamówiłem to co wyżej. Folia na ekranie od nowości, UltraHD czy jakoś tak z ibuygou (ekranu nawet palcem nie dotknąłem) + folia Nillkin nie użyta. Jedyny minus to biała obudowa, trzeszczy i skrzypi w miejscu pomiędzy przyciskami. Wgrany najnowszy rom z micore. Zdjęcia telefonu: http://imgur.com/a/fge0C#2 Cena: 1100zł + 20zł przesyłka kurierska, możliwe allegro (średnia z 81 sprzedaży 5.0). Aktualne do 2 dni przed końcem aukcji z Lumią, jutro chyba wystawię na 7 dni, więc gdzieś do 10 lutego będzie to aktualne.
CrisR Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Dziwna sprawa z tymi Ukraińcami, mnie jeden na allegro dopadł i chce kupić mojego Huawei G615 i teraz kurna nie wiem co z takim gościem zrobić. LOL!
kulig007 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 ZADYMY na ukraińskim Majdanie, więc kuriera po drodze obiją i tyle z przesyłki Jak po przelewie, to tylko ogarniać kuriera i wysyłać . Gorzej i podejrzanie, jeśli pobraniowo. Wysłane z tel. przy użyciu Tapatalka. Przepraszam za ewentualne literówki.
CrisR Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Wczoraj wspomniałem, ze mam chętnego z Ukrainy, nic z tego to gościu z Nigerii założył sobie konto na ukraińskim allegro, oczywiście zażyczył sobie wysyłkę do afryki! Niby ma zamiar zrobić przelew przed zakupem, ale na kilometr śmierdzi mi to wałem. LOL
Robbo Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Jak zapłaci to w czym problem... Ja i LG G2
mrp1976 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Witam, Ja bym temat od razu odpuscił. Zwykli oszuści. Przysyłają na e-maila fałszywe potwierdzenie przelewu. Jak sprzedawałem samochód to chciał go ode mnie kupić żołnierz z Afganistanu Wystarczy w wyszukiwarke wpisać: "Allegro Nigeria". Bogata lektura
Lalo Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Witam, Ja bym temat od razu odpuscił. Zwykli oszuści. Przysyłają na e-maila fałszywe potwierdzenie przelewu. Jak sprzedawałem samochód to chciał go ode mnie kupić żołnierz z Afganistanu Wystarczy w wyszukiwarke wpisać: "Allegro Nigeria". Bogata lektura Lol, a co wysłał byś telefon za 1k jak by Ci ktoś pokazał nawet prawdziwe potwierdzenie. Ja nie, a jeśli wpłaca klient pieniazki to chyba nie problem pójść na pocztę polska i wysłać towar do afryki?...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 No a jak niby ludzie z innych krajów wysyłają nam wszystko co zamówimy? Pewnie sprzedają głównie na terenie Chin czy Anglii, a potem jakiś POlak kupi i co, trzeba pomyśleć że od razu to przekręt, bo Polacy są znani z tego?
Ralph Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Jak zapłaci, to idź z tym do mediów. Będzie to pierwszy Nigeryjczyk, który przelał komuś pieniądze Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka
CrisR Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Przed chwilką poczytałem sobie artykuł z http://www.komputerswiat.pl/artykuly/in ... ziala.aspx .Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w Nigerii tego typu oszustwa są na porządku dziennym, a wpływy z takich przekręcików stanowią trzecią co do wielkości gałąź dochodu Nigerii. LOL do kwadratu.-- 5 lut 2014, o 16:19 --Oczywiście napisałem gościowi, że nie jestem zainteresowany i niech nie liczy na wysyłkę do Nigerii
khek Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Opublikowano 6 Lutego 2014 Narobiliście mi tu bałagan i teraz nie mogę swojego posta usunąć. Temat można zamknąć bo jest nie aktualny. Wystawienie Lumii jest już zaplanowane na 20 i pojawi się > http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7634723 Powiem, szczerze, że cały czas mam problem z tym telefonem. Cholernie podoba mi się ta Lumia
Robert Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Wczoraj wspomniałem, ze mam chętnego z Ukrainy, nic z tego to gościu z Nigerii założył sobie konto na ukraińskim allegro, oczywiście zażyczył sobie wysyłkę do afryki! Niby ma zamiar zrobić przelew przed zakupem, ale na kilometr śmierdzi mi to wałem. LOL To przekręt nigeryjski, poczytaj na stronie allegro, piszą o tym, by nawet na taki mail nie odpisywać. Często się z tym spotykam, niestety musisz wystawić aukcję od nowa (nowe koszty wystawienia). Po prowizję napisz do Allegro, jeżeli jesteś sprzedającym.
Rekomendowane odpowiedzi