Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już miałem sprzedać Lumie 920, aukcja się skończyła i ... kupił Ukrainiec i chce wysyłki za granice... (odpowiednia opcja oczywiście zaznaczona, że nie wysyłam).

Więc ponawiam moje ogłoszenie (spokojnie, sprzątam po sobie, kasuje tematy z tego działu jak nieaktualne :P)

Mi2s kupione na ibuygou w grudniu.W styczniu zamówiłem coś takiego: http://www.ibuygou.com/p-xiaomi_m2_m2s_soft_rubber_protective_case_solid_colors_medium_grey-5056-usd.html jak dojdzie to również to dośle już na swój koszt, oprócz tego dodaje obudowe Nillkin, ta plstikowa czarna, chociaż jest nie wygodna, ponieważ przyciski ciężko wdusić przez nią i dlatego zamówiłem to co wyżej. Folia na ekranie od nowości, UltraHD czy jakoś tak z ibuygou (ekranu nawet palcem nie dotknąłem) + folia Nillkin nie użyta.

Jedyny minus to biała obudowa, trzeszczy i skrzypi w miejscu pomiędzy przyciskami. Wgrany najnowszy rom z micore.

Zdjęcia telefonu: http://imgur.com/a/fge0C#2

Cena: 1100zł + 20zł przesyłka kurierska, możliwe allegro (średnia z 81 sprzedaży 5.0).

Aktualne do 2 dni przed końcem aukcji z Lumią, jutro chyba wystawię na 7 dni, więc gdzieś do 10 lutego będzie to aktualne.

Opublikowano

Dziwna sprawa z tymi Ukraińcami, mnie jeden na allegro dopadł i chce kupić mojego Huawei G615 i teraz kurna nie wiem co z takim gościem zrobić. LOL!

Opublikowano

ZADYMY na ukraińskim Majdanie, więc kuriera po drodze obiją i tyle z przesyłki :-D;-)

Jak po przelewie, to tylko ogarniać kuriera i wysyłać . Gorzej i podejrzanie, jeśli pobraniowo.

Wysłane z tel. przy użyciu Tapatalka. Przepraszam za ewentualne literówki.

Opublikowano

Wczoraj wspomniałem, ze mam chętnego z Ukrainy, nic z tego to gościu z Nigerii założył sobie konto na ukraińskim allegro, oczywiście zażyczył sobie wysyłkę do afryki! Niby ma zamiar zrobić przelew przed zakupem, ale na kilometr śmierdzi mi to wałem. LOL

Opublikowano

Witam,

Ja bym temat od razu odpuscił. Zwykli oszuści. Przysyłają na e-maila fałszywe potwierdzenie przelewu. Jak sprzedawałem samochód to chciał go ode mnie kupić żołnierz z Afganistanu :lol:

Wystarczy w wyszukiwarke wpisać: "Allegro Nigeria". Bogata lektura :mrgreen:

Opublikowano
Witam,

Ja bym temat od razu odpuscił. Zwykli oszuści. Przysyłają na e-maila fałszywe potwierdzenie przelewu. Jak sprzedawałem samochód to chciał go ode mnie kupić żołnierz z Afganistanu :lol:

Wystarczy w wyszukiwarke wpisać: "Allegro Nigeria". Bogata lektura :mrgreen:

Lol, a co wysłał byś telefon za 1k jak by Ci ktoś pokazał nawet prawdziwe potwierdzenie. Ja nie, a jeśli wpłaca klient pieniazki to chyba nie problem pójść na pocztę polska i wysłać towar do afryki?...

Opublikowano

No a jak niby ludzie z innych krajów wysyłają nam wszystko co zamówimy? Pewnie sprzedają głównie na terenie Chin czy Anglii, a potem jakiś POlak kupi i co, trzeba pomyśleć że od razu to przekręt, bo Polacy są znani z tego?

Opublikowano

Jak zapłaci, to idź z tym do mediów. Będzie to pierwszy Nigeryjczyk, który przelał komuś pieniądze ;)

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przed chwilką poczytałem sobie artykuł z http://www.komputerswiat.pl/artykuly/in ... ziala.aspx .Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w Nigerii tego typu oszustwa są na porządku dziennym, a wpływy z takich przekręcików stanowią trzecią co do wielkości gałąź dochodu Nigerii. LOL do kwadratu.

-- 5 lut 2014, o 16:19 --

Oczywiście napisałem gościowi, że nie jestem zainteresowany i niech nie liczy na wysyłkę do Nigerii

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wczoraj wspomniałem, ze mam chętnego z Ukrainy, nic z tego to gościu z Nigerii założył sobie konto na ukraińskim allegro, oczywiście zażyczył sobie wysyłkę do afryki! Niby ma zamiar zrobić przelew przed zakupem, ale na kilometr śmierdzi mi to wałem. LOL

To przekręt nigeryjski, poczytaj na stronie allegro, piszą o tym, by nawet na taki mail nie odpisywać.

Często się z tym spotykam, niestety musisz wystawić aukcję od nowa (nowe koszty wystawienia).

Po prowizję napisz do Allegro, jeżeli jesteś sprzedającym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...