Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. W Piątek kupiłem używanego Xiaomi Mi4 wersja 3gb ram i 16gb pamięci. Wersja to WCDMA. Chciałem zrootować telefon więc zgodnie z poradnikami włączyłem debugowanie USB w opcjach programistycznych. Gdy podłączam telefon do laptopa i wchodzę w menadżer urządzeń telefon jest wykrywany jako MI4W i USB Device jednak obie ikonki są z wykrzyknikami więc sterowniki się nie zainstalowały. Myślałem że to może wina Windowsa 10 więc zainstalowałem Windows 7 jednak nic  to nie zmieniło.Również telefon przywracałem do ustawień fabrycznych. Oczywiście gdy w wierszu poleceń w Windowsie wydaję komendę Fastboot Devices nic się nie pokazuje.Co zrobić?
Wersja Miui to 
MIUI 8 Global 6.7.29 BETA

best ringtones and funny ringtones or movies ringtones

Edytowane przez SophiaL
Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze, to zły dział. Ten jest dla Mi4s, a sam piszesz, że masz Mi4.

Po drugie, skoro nie masz sterowników to jak ma działać? Nie łatwiej było zainstalować sterowniki, niż zmieniać system?

Po trzecie, żeby konsola wyrzuciła dane z komendy fastboot devices, to musisz telefon uruchomić w trybie fastboot.

Po czwarte: skoro to używka, to może ktoś już się bawił w odblokowanie bootloadera? Sprawdzałeś, czy nie masz TWRP? Z TWRP wrzucisz roota z pliku zip.

Edytowane przez don_kamillo
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...