SophiaL Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Witam. W Piątek kupiłem używanego Xiaomi Mi4 wersja 3gb ram i 16gb pamięci. Wersja to WCDMA. Chciałem zrootować telefon więc zgodnie z poradnikami włączyłem debugowanie USB w opcjach programistycznych. Gdy podłączam telefon do laptopa i wchodzę w menadżer urządzeń telefon jest wykrywany jako MI4W i USB Device jednak obie ikonki są z wykrzyknikami więc sterowniki się nie zainstalowały. Myślałem że to może wina Windowsa 10 więc zainstalowałem Windows 7 jednak nic to nie zmieniło.Również telefon przywracałem do ustawień fabrycznych. Oczywiście gdy w wierszu poleceń w Windowsie wydaję komendę Fastboot Devices nic się nie pokazuje.Co zrobić? Wersja Miui to MIUI 8 Global 6.7.29 BETA best ringtones and funny ringtones or movies ringtones Edytowane 18 Listopada 2016 przez SophiaL
zielonyBB Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Fastboot devices nic nie zwraca ? To może uruchom telefon w trybie fastboot ?Wysłane z MI5
don_kamillo Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Po pierwsze, to zły dział. Ten jest dla Mi4s, a sam piszesz, że masz Mi4. Po drugie, skoro nie masz sterowników to jak ma działać? Nie łatwiej było zainstalować sterowniki, niż zmieniać system? Po trzecie, żeby konsola wyrzuciła dane z komendy fastboot devices, to musisz telefon uruchomić w trybie fastboot. Po czwarte: skoro to używka, to może ktoś już się bawił w odblokowanie bootloadera? Sprawdzałeś, czy nie masz TWRP? Z TWRP wrzucisz roota z pliku zip. Edytowane 28 Października 2016 przez don_kamillo
Rekomendowane odpowiedzi