dawiniu Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Witam, przymierzam się do kupna smartfona Xiaomi. Wziąłem pod uwagę Redmi 3s i Mi3. Budżet dość niski (granice 500/600zl). Zależy mi głównie na dobrym aparacie, wydajności, ekranu do 5', długiej pracy na baterii. Smartfon kupie używany, nie chcę sprowadzać z Chin, gdyż kumplowi trafił się niefart i musiał zapłacić cło. Poza tym telefon potrzebny na zaraz. Więc, czy warto pakować się jeszcze w Mi3, czy może spróbować Redmi 3S?
0 Brendol Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 6 godzin temu, dawiniu napisał: Witam, przymierzam się do kupna smartfona Xiaomi. Wziąłem pod uwagę Redmi 3s i Mi3. Budżet dość niski (granice 500/600zl). Zależy mi głównie na dobrym aparacie, wydajności, ekranu do 5', długiej pracy na baterii. Smartfon kupie używany, nie chcę sprowadzać z Chin, gdyż kumplowi trafił się niefart i musiał zapłacić cło. Poza tym telefon potrzebny na zaraz. Więc, czy warto pakować się jeszcze w Mi3, czy może spróbować Redmi 3S? Redmi 3S 3/32, cena ok. 600zł na ibg z ubezpieczeniem of VATu i 2 lata gwarancji w PL.
0 asffaf Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Nie lepiej mi4 /mi4c? z Mi4 LTE
0 Brendol Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 1 godzinę temu, asffaf napisał: Nie lepiej mi4 /mi4c? Jak autora zadowala 2GB ramu to może i lepiej.
0 dawiniu Opublikowano 25 Października 2016 Autor Opublikowano 25 Października 2016 Czy różnica miedzy np. Wersją Xiaomi dwugigową a trzygigową z serii Redmi/Mi 3/3s jest bardzo zauważalna? Mi4 kusi rowniez, lecz cenowo nie wyglada to tak kolorowo z moim budżetem, a zza Granicy nie jestem pewien, czy czasem nie nalicza mi cła i ile trzeba oczekiwać na paczkę... Ktory Xiaomi z serii 3 ma lepsze bebechy, niz ten, ktory ma stosowane w telefonach typu Xperia M4, Huawei p8 lite itp?
0 tpawel Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Mi4 kosztuje 120$. Z VAT loteria, można wsiąść sellers shiping method za 16$ i mieć spokójWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
0 r0bertt Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 18 godzin temu, dawiniu napisał: Witam, przymierzam się do kupna smartfona Xiaomi. Wziąłem pod uwagę Redmi 3s i Mi3. Budżet dość niski (granice 500/600zl). Zależy mi głównie na dobrym aparacie, wydajności, ekranu do 5', długiej pracy na baterii. Smartfon kupie używany, nie chcę sprowadzać z Chin, gdyż kumplowi trafił się niefart i musiał zapłacić cło. Poza tym telefon potrzebny na zaraz. Więc, czy warto pakować się jeszcze w Mi3, czy może spróbować Redmi 3S? Zdecydowanie lepiej Redmi 3s, ew. Mi4 jak już co lub Mi4c ale oba te modele Mi dużo gorzej na baterii wypadają... co do zakupu to z Goldiego albo IBG masz ubezpieczenie od VAT, zresztą to nie boli więc nie wiem w czym problem. Gorzej jak niefart będzie z używką i za miesiąc znowu bedzie temat, co kupić bo używka padła albo jak odzyskać $...
0 dawiniu Opublikowano 25 Października 2016 Autor Opublikowano 25 Października 2016 A jak długo mniej więcej trzeba czekać na dostawę?
0 r0bertt Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 45 minut temu, dawiniu napisał: A jak długo mniej więcej trzeba czekać na dostawę? Ja wybierając sellers shiping method czekałem 8 dni z dostawą na Śląsk.
0 Drakoon34 Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 A jak długo mniej więcej trzeba czekać na dostawę?Nie ma cła na elektronikę, a jak będzie dhlem to w kilka dni dostawa. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
0 r0bertt Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Przed chwilą, Drakoon34 napisał: Nie ma cła na elektronikę, a jak będzie dhlem to w kilka dni dostawa. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro DHL rekordowo to 3 dni... ale teraz raczej pewny VAT
0 dawiniu Opublikowano 25 Października 2016 Autor Opublikowano 25 Października 2016 Czyli wnioskuje, że albo trafi mi się szczęście i VAT mnie ominie, lub zostanie nałożony, bez różnicy, czy wybiorę opcję sellers shiping method, czy też nie? Wybaczcie, że męczę Was pytaniami, lecz jestem w tej kwestii zielony - jedyne moje zamówienia zza granicy realizowane były w sklepie fasttech. A jeśli towar zostanie uszkodzony podczas transportu, lub nie dotrze do mnie w ogóle? Znajomy miał taką sytuacje, że przesyłka miała podany adres i miejsce, lecz jak to stwierdził kurier/poczta w Polsce "kod pocztowy nie został uzupełniony" (mimo, że w danych został wpisany) i po kilku dniach walki, podając dane przesyłki, towar został odesłany na adres nadawcy, a zwrotu pieniędzy nie otrzymał...
0 Drakoon34 Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 To DHL, nie ma się co obawiać. Co do VATu to nie wiem jak to teraz jest. Mi napisali na paczce, że to bodajże telefon za 40$ i do tej kwoty naliczyli vat 37 zł. Nic poza tym. Zresztą straszą tym vatem wszyscy, a i tak wszystko się zawsze dobrze kończy. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
0 tpawel Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Czyli wnioskuje, że albo trafi mi się szczęście i VAT mnie ominie, lub zostanie nałożony, bez różnicy, czy wybiorę opcję sellers shiping method, czy też nie? Znajomy miał taką sytuacje, że przesyłka miała podany adres i miejsce, lecz jak to stwierdził kurier/poczta w Polsce "kod pocztowy nie został uzupełniony" (mimo, że w danych został wpisany) i po kilku dniach walki, podając dane przesyłki, towar został odesłany na adres nadawcy, a zwrotu pieniędzy nie otrzymał...Sellers shiping method gwarantuje brak VAT, dhl i zwykła wysyłka to już loteria, natomiast tak jak kolega post wcześniej napisał w większości przypadków dhl vatuje zgodnie z deklaracją na paczce. Co do utraty kasy przez nieodebrane przesyłki to nie wiem gdzie kupował,ale na Aliexpress jest świetna ochrona kupującego. Zakladasz spór i masz zwrot. W sklepach typu ibg, gearbest,geekbuing itp płacisz PayPal i to on chroni. Też nie ma problemu z odzyskaniem kasy.Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 1
0 dawiniu Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 Witam, posiada ktoś model Mi3?(nie redmi) Gdyż chcialbym się zapytać czy telefon spełnia dzisiejsze wymogi, jak aparat w nim się sprawuje, czy daleko odstaje na tle Mi4?
0 pchelasso Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Dnia 25.10.2016 o 07:50, Brendol napisał: Redmi 3S 3/32, cena ok. 600zł na ibg z ubezpieczeniem of VATu i 2 lata gwarancji w PL. Nie mam pojęcia skąd wziąłeś taką cenę.
0 Brendol Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 2 godziny temu, pchelasso napisał: Nie mam pojęcia skąd wziąłeś taką cenę. Z głowy. Z tego co widzę teraz kosztuje 154$ czyli 600zł + ok. 30$ wyjdą opłaty czyli rzeczywiście lekko ponad 700. Był to wtorek rano a jeszcze w poniedziałek dało się wpisać kod dzięki czemu wychodziło poniżej 700. Więc stąd wziąłem cenę.
0 XiaoRén Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Najwygodniej kupić na ibg plus ubezpieczenie od VAT (+5% wartości produktu)
Pytanie
dawiniu
Witam, przymierzam się do kupna smartfona Xiaomi. Wziąłem pod uwagę Redmi 3s i Mi3.
Budżet dość niski (granice 500/600zl).
Zależy mi głównie na dobrym aparacie, wydajności, ekranu do 5', długiej pracy na baterii.
Smartfon kupie używany, nie chcę sprowadzać z Chin, gdyż kumplowi trafił się niefart i musiał zapłacić cło. Poza tym telefon potrzebny na zaraz.
Więc, czy warto pakować się jeszcze w Mi3, czy może spróbować Redmi 3S?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi