Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi do 5' Mi/Redmi

dawiniu

Pytanie

Opublikowano

Witam, przymierzam się do kupna smartfona Xiaomi. Wziąłem pod uwagę Redmi 3s i Mi3.

Budżet dość niski (granice 500/600zl).

Zależy mi głównie na dobrym aparacie, wydajności, ekranu do 5', długiej pracy na baterii.

Smartfon kupie używany, nie chcę sprowadzać z Chin, gdyż kumplowi trafił się niefart i musiał zapłacić cło. Poza tym telefon potrzebny na zaraz.

Więc, czy warto pakować się jeszcze w Mi3, czy może spróbować Redmi 3S?

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
6 godzin temu, dawiniu napisał:

Witam, przymierzam się do kupna smartfona Xiaomi. Wziąłem pod uwagę Redmi 3s i Mi3.

Zależy mi głównie na dobrym aparacie, wydajności, ekranu do 5', długiej pracy na baterii.

Smartfon kupie używany, nie chcę sprowadzać z Chin, gdyż kumplowi trafił się niefart i musiał zapłacić cło. Poza tym telefon potrzebny na zaraz.

Redmi 3S 3/32, cena ok. 600zł na ibg z ubezpieczeniem of VATu i 2 lata gwarancji w PL.

• 0
Opublikowano

Czy różnica miedzy np. Wersją Xiaomi dwugigową a trzygigową z serii Redmi/Mi 3/3s jest bardzo zauważalna? Mi4 kusi rowniez, lecz cenowo nie wyglada to tak kolorowo z moim budżetem, a zza Granicy nie jestem pewien, czy czasem nie nalicza mi cła i ile trzeba oczekiwać na paczkę... 

Ktory Xiaomi z serii 3 ma lepsze bebechy, niz ten, ktory ma stosowane w telefonach typu Xperia M4, Huawei p8 lite itp?

• 0
Opublikowano
18 godzin temu, dawiniu napisał:

Zdecydowanie lepiej Redmi 3s, ew. Mi4 jak już co lub Mi4c ale oba te modele Mi dużo gorzej na baterii wypadają... co do zakupu to z Goldiego albo IBG masz ubezpieczenie od VAT, zresztą to nie boli więc nie wiem w czym problem. Gorzej jak niefart będzie z używką i za miesiąc znowu bedzie temat, co kupić bo używka padła albo jak odzyskać $...

• 0
Opublikowano
A jak długo mniej więcej trzeba czekać na dostawę?

Nie ma cła na elektronikę, a jak będzie dhlem to w kilka dni dostawa.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

• 0
Opublikowano
Przed chwilą, Drakoon34 napisał:

Nie ma cła na elektronikę, a jak będzie dhlem to w kilka dni dostawa.

DHL rekordowo to 3 dni... ale teraz raczej pewny VAT

• 0
Opublikowano

Czyli wnioskuje, że albo trafi mi się szczęście i VAT mnie ominie, lub zostanie nałożony, bez różnicy, czy wybiorę opcję  sellers shiping method, czy też nie? 

Wybaczcie, że męczę Was pytaniami, lecz jestem w tej kwestii zielony - jedyne moje zamówienia zza granicy realizowane były w sklepie fasttech.

A jeśli towar zostanie uszkodzony podczas transportu, lub nie dotrze do mnie w ogóle? Znajomy miał taką sytuacje, że przesyłka miała podany adres i miejsce, lecz jak to stwierdził kurier/poczta w Polsce "kod pocztowy nie został uzupełniony" (mimo, że w danych został wpisany) i po kilku dniach walki, podając dane przesyłki, towar został odesłany na adres nadawcy, a zwrotu pieniędzy nie otrzymał...

• 0
Opublikowano

To DHL, nie ma się co obawiać. Co do VATu to nie wiem jak to teraz jest. Mi napisali na paczce, że to bodajże telefon za 40$ i do tej kwoty naliczyli vat 37 zł. Nic poza tym. Zresztą straszą tym vatem wszyscy, a i tak wszystko się zawsze dobrze kończy.

• 0
Opublikowano
Czyli wnioskuje, że albo trafi mi się szczęście i VAT mnie ominie, lub zostanie nałożony, bez różnicy, czy wybiorę opcję  sellers shiping method, czy też nie? 
Znajomy miał taką sytuacje, że przesyłka miała podany adres i miejsce, lecz jak to stwierdził kurier/poczta w Polsce "kod pocztowy nie został uzupełniony" (mimo, że w danych został wpisany) i po kilku dniach walki, podając dane przesyłki, towar został odesłany na adres nadawcy, a zwrotu pieniędzy nie otrzymał...

Sellers shiping method gwarantuje brak VAT, dhl i zwykła wysyłka to już loteria, natomiast tak jak kolega post wcześniej napisał w większości przypadków dhl vatuje zgodnie z deklaracją na paczce.
Co do utraty kasy przez nieodebrane przesyłki to nie wiem gdzie kupował,ale na Aliexpress jest świetna ochrona kupującego. Zakladasz spór i masz zwrot. W sklepach typu ibg, gearbest,geekbuing itp płacisz PayPal i to on chroni. Też nie ma problemu z odzyskaniem kasy.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Witam, posiada ktoś model Mi3?(nie redmi) Gdyż chcialbym się zapytać czy telefon spełnia dzisiejsze wymogi, jak aparat w nim się sprawuje, czy daleko odstaje na tle Mi4?

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, pchelasso napisał:

Nie mam pojęcia skąd wziąłeś taką cenę.

Z głowy. Z tego co widzę teraz kosztuje 154$ czyli 600zł + ok. 30$ wyjdą opłaty czyli rzeczywiście lekko ponad 700. Był to wtorek rano a jeszcze w poniedziałek dało się wpisać kod dzięki czemu wychodziło poniżej 700. Więc stąd wziąłem cenę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...