Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam... Mam problem, pobrałem instalator ADB/Fastboot i jak uruchamiam telefon w trybie fastboot i wpisuje fastboot devices to nic się nie pojawia. W menadżerze urządzeń (Windows) pokazuje urządzenie. Czemu nie działa Fastboot na komputerze. Po Flashowaniu muszę użyć Fastboota do zainstalowania TWRP tak? Jeszcze jedno, jak będę robił Flash to rom pod Xiaomi Redmi Note 3 Pro jest ten: Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File Download i czy global nie blokuje BL?

Prosiłbym o pomoc z fastbootem.

Pozdrawiam.

Edytowane przez SliniakS
Opublikowano
6 minut temu, musek napisał:

Jakie urządzenie pokazuje Ci menadżer? Instalowałeś odpowiednie sterowniki? 
Poradniki znajdziesz w dziale Modyfikacje sprzętowe, w podklejonym na samej górze temacie.

Na drugim komputerze wszystko ok, sprawdziłem czy wykrywa telefon i wykrywa, Bootloader pokazuje że odblokowany i wcale nie instalowałem MI PC Suit. A mógłbyś napisać czy global blokuje BL. I czy ten rom jest dobry pod mój telefon?

Opublikowano (edytowane)

Mi instalacja Globala nie założyła blokady.
A czy ROM jest prawidłowy to zależy od tego jaki chcesz zainstalować (Global czy MIUIPolska) i w jaki sposób (TWRP czy MiFlash).

Poza tym wszystko masz w poradnikach, które Ci podlinkowałem. Poczytaj troszkę.

Edytowane przez musek
Opublikowano

Tak, global blokuje bootloader, Rom dobry dla telefonu z procesorem Snapdragon i o takim jest ten dział czyli wygląda że wszystko będzie ok.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bo mam problemy z przejściem na andoida 6 i napisałem do Acida i tak mi odpisał: "Wgraj Global 6.9.29 przez fastboota skoro masz odblokowany. Ustaw konto, lokalizacja na pewno zadziała. Potem wgraj twrp i miuipolska." Odpisał mi to z 3 tygonie temu i dlatego wersja 6.9.29. Także nie jestem pewny czy Global blokuje BL czy nie :/

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, musek napisał:

Jaki masz obecnie ROM?

MIUI.EU 6.8.19.

I musze Flashem Globala potem fastboot i TWRP i na końcu MIUIPL najnowsze. 

Edytowane przez SliniakS
Opublikowano
1 minutę temu, musek napisał:

Jaki masz problem przy wgraniu najnowszej wersji MIUIPolska? 

Konto Xiaomi nie może ustalić lokalizacji i nie mogę wejść do ustawień bo crashują się.

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Tak jak Ci pisałem wcześniej - mi Global nie zablokował. 
Odblokowałem bootloader niedługo po zakupie telefonu (marzec), potem miałem MIUIPolska, Global Dev, potem Global Stable (z całkowitym wyczyszczeniem telefonu).
Jakiś czas temu przeszedłem znowu na MIUIPolska i nie musiałem ponownie bootloadera odblokowywać.

Opublikowano

@Horpah Nie, ponieważ nie było takiej potrzeby. Przy wykonywaniu wszystkiego uważnie i zgodnie z poradnikami wszystko da się załatwić za pomocą TWRP oraz OTA.
MiFlash tylko w przypadku awarii.

Opublikowano (edytowane)

Tak dla usystematyzowania, wygrywając global przez TWRP bootloader nie jest blokowany ale przez Mi flash fastboot Rom blokuje bootloader. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś sprostuje. A kolega w pierwszym poście pisze o romie fastboot.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Sprawdziłem bootloader, po Miflashu Globala stable bootloader zablokowany , może devy nie blokują.

Bootloader.PNG

Edytowane przez muszateq
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...