Krystian Lisowski Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Zainstalowana wersja MIUI: 6.7.28_8-5.1 Do wczoraj telefon działał idealnie. Dzisiaj przy próbie połączenia rozmówca nie słyszy mnie w ogóle. W telefonie nic nie grzebane/instalowane (używa go żona:) Pierwsza próba naprawy: instalacja najnowszego MIUI - brak efektów. Próbowałem także zmieniać ustawienia OK google - brak efektu. Po zmiane w build.prop " persist.audio.fluence.voicecall=true" na false coś słychać ale jak z za ściany. Co mogę jeszcze zrobić?
Krystian Lisowski Opublikowano 23 Października 2016 Autor Opublikowano 23 Października 2016 Na głośnomówiącym oraz na zestawie słuchawkowym jest ok.
Krystian Lisowski Opublikowano 23 Października 2016 Autor Opublikowano 23 Października 2016 Problem okazał się banalniejszy niż sądziłem. Coś zatkało otwór mikrofonu, nie było to widoczne na pierwszy rzut oka, ale po użyciu szpilki wypadło i wszystko działa ok.
schizofrenic Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 W telefonie mojej żony jest ten sam problem. Redmi 3. Używałem szpilki ale nic nie wypadło. Jedynie jak włożę szpilkę pod pewnym kątem to mikrofon działa. Czasami działa nawet jak wyjmę, ale wystarczy lekkie stukniecie w obudowę, żeby przestał. Co mogę jeszcze sam zrobić- Czy pokusić się o rozkręcenie czy nie warto i lepiej odesłać telefon do sklepu? Niby jest na gwarancji...Jeżeli mógłbym to samemu w miarę bezpiecznie zrobić to wolałbym nie odsyłać telefonu na ponad tydzień do sklepu...
Rekomendowane odpowiedzi