MacieQ Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wersja MIUI: Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu Opis znalezionego błędu Witam wszystkich, mój problem polega na tym, że jeśli mam włączoną aplikację np. kalkulator (domyślny) czy chociażby kontakty i inne, a następnie przygaszę ekran lub sam się zgasi i jak włącze go z powrotem to telefon sie totalnie zwiesza. Za chwilę pokazuje się komunikat, ze aplikacja nie reaguje i jak wcisnę czekaj lub zakończ to wraca na pulpit i jest ok, ale to jest straaasznie irytujące. Logcat Dodatkowe informacje Zauważyłem, że problem pojawił się przy pierwszej aktualizacji 4.xx.xx Więc wie ktoś jak to naprawić lub ma ktoś link do ostatniej wersji 3.xx.xx (nie pamiętam jaka ona była)
Acid Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jaki telefon? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
MacieQ Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2014 Sorki wydawało mi się że napisałem, ale jednak zapomniałem - ZTE V967s
marcin00712 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Podbijam dla v967s, po zablokowaniu się telefonu aplikacje kalkulator muszę zamykać lub wciskać home żeby uruchomić jeszcze raz, aby normalnie funkcjonowała.
fyme Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Ten problem występuje już od dłuższego czasu. Jeśli jakaś aplikacja jest otwarta a telefon zablokuje się to po odblokowaniu telefon nie reaguje. Juliean (twórca portu dla v967s) uparcie twierdzi że to nie jego błąd tylko błąd Xiaomi i nie zna rozwiązania. Półśrodkiem jest złapanie palcem na górną belkę po odblokowaniu, wtedy telefon zaczyna reagować normalnie. Jak siedziałem na MIUI to wyrobiłem już sobie małpi odruch ciągania za belkę po każdym odblokowaniu telefonu bo póki co tylko to działa. Juliean w swoim wątku o MIUI pisze również iż użycie ekranu blokady o nazwie Qiaojiao paper theme lock screen rozwiązuje problem ale mi ten ekran blokady kompletnie nie pasował.
Rekomendowane odpowiedzi