Abradab Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Hej Mam następujący problem z nowym Mi4C. Po włożeniu karty telefon usilnie loguje się do sieci Play. Wiem, że Virgin korzysta z nadajników Playa i T-mobile ale to nie jest wytłumaczenie. Sony Experia sprawdzany obok z tą samą kartą loguje się do sieci Virgin Mobile. Co ciekawe w ustawieniach mam wybrane, żeby nie łączył się automatycznie i mam wybraną sieć Virgin jednak usilnie w statusie telefonu podaje jako sieć Play. W ustawieniach jest opcja ustawiania nazwy operatora ale tam można wpisać w zasadzie cokolwiek i ta nazwa tylko przykrywa faktyczną nazwę operatora. Co ciekawe jeśli tam nie wpiszemy nic to na szaro wyświetla się jako domyślne ustawienie Play. Telefon ma zainstalowane polskie MIUI 7.4. Czy ktoś jest w stanie pomóc? Dodam jeszcze, że po włożeniu karty sim nie przyszedł sms konfiguracyjny od operatora tak jak się to dzieje na innych telefonach.
marcin19883 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Zależy od telefonu co pokazuje. To bez znaczenia i tak się łączy z najlepszym nadajnikiem. Radzę też zmienić wersje miui na nowszą.Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Abradab Opublikowano 21 Października 2016 Autor Opublikowano 21 Października 2016 Może to kwestia kosmetyczna ale trochę irytuje. A co do Miui to na jaką wersję warto wymienić?
65ben Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Witam miałem to samo na 7 po przejściu na 8 wyświetlało Virgin. Wymieniony telefon na gwarancji 7 na pokładzie znowu wyświetla Play
Nezumi Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Jeżeli irytuje Cię nazwa operatora to... nie... nie napiszę tego...
Rekomendowane odpowiedzi