Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, proszę was o pomoc bo jestem w dość ciężkiej sprawie, sprzedawca u którego zakupiłem telefon, który to telefon nie działał poprawnie i został odesłany na reklamacje, został mi po 2 miesiącach rzekomej naprawy odesłany jako cegła... nie włącza się, nie reaguje na nic, PC go nie widzi, czasem wykryje urządzenie ale nawet nie wiem jakie. Telefon miałem 1 dzień, po zalogowaniu się na konto google okazało się, ze  coś nie działa, pomyślałem że skoro mam gwarancje a akurat wyjeżdżam na urlop to niech mi się tym zajmą. No i zrobili, w sierpniu telefon wysłałem, dostałem dzisiaj nie działający z ekspertyzą i opinia że, to ja go popsułem bo chciałem wgrać samemu softa. Nic takiego nie miało miejsca, zrobiłem tylko reset do ustawień fabrycznych i sprawdziłem czy działa, działał. Pytanie czy ktoś jakoś jest w stanie wyciągnąć logi z datą rzekomej ingerencji? Sprawę chcę zgłosić do państwowej izby handlowej bo zniszczyli mi telefon.

Opublikowano (edytowane)

to oni Ci mają udowodnić ingerencję. Nie Ty jej brak. Pałuj się z nimi (o ile w Polsce kupowałeś). Niech Ci dadzą ekspertyzę autoryzowanego serwisu producenta. Inna ekspertyza jest nieważna.

I nie gwarancja tylko rękojmia Ciebie powinna interesować. Poczytaj o tym w internetach.

Edytowane przez bergmen
Opublikowano

telefon z allegro ale wysylka z Polski. Serwis ktory naprawial tel to jakis serwisik w Rumi. Serwis ma fatalne opinie. Uderzac do izby handlowej i rzecznika? telefonu nie mam od lipca. Koles ma firme w UK zarejestrowana wiec Polskie prawo go nie obowiazuje ale serwis juz raczej tak.

Opublikowano

Ten temat powinno się przypiąć i zrobić z niego przestroge dla tych, którzy tak ochoczo zachęcają do kupowania z allegro.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...