Gruchol Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Witam, Mam problem ponieważ gdy włączę bluetooth to wifi przestaje działać, a gdy wyłączę to zaczyna działać normalnie. Bluetooth jest dla mnie niezbędny ponieważ używam Mi Band 2. Zainstalowałem cyanogenmod i na nim wszystko śmiga, ale to nie jest jednak to i wolę MIUI. Testowałem global romy jak i te z miui polska jednak na każdym jest to samo. Co w takiej sytuacji zrobić? Pozdrawiam. 1
xxmati96xx Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Dziwny przypadek jak na china dev nie mam tego problemu. Mam mi band 1s więc bt cały czas włączony i wifi w sumie też. Wszystko działa.
Psul Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Mam ten sam problem i u mnie występuje na wszsytkich romach z miui polska.
sondejmarek Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Mam Samsunga Ace4 LTE z KK 444 i to samo więc raczej wina w MiBandzie.
xxmati96xx Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 A ja uważam że to wina softu xiaomi.eu bo na china wszystko śmiga dobrze
sondejmarek Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Możesz się mylić bo na LGG4 (android 6.0. 1) i S7e (chyba and.7.0) takie same zwiechy czasem wifi łapie gdy BT z opaską jest połączony. Przez 18mcy tego nie miałem choć BT używam też do słuchawek i głośnika, zaczęło się w czerwcu gdy MiBand2 się pojawił.
Paluch Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witajcie. Problem nie leży w sofcie a technologii. Bluetooth i Wifi maja bardzo zblizone częstotliwości radiowe na ktorych działają (2,4) Ghz. oba sygnały sie zakłócają. mialem tak na nawet na ipadzie i nie mozna na to nic poradzić oprocz zmiany wifi na 5ghz o ile wasz router dysponuje taka funkcją. Pozdrawiam
xxmati96xx Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Zbliżone ale nie takie same . Mam mi banda 1s i router 2,4GHz i bez problemu działa przy włączonym ciągle bt. Myszki bezprzewodowe też pracuj z częstotliwością 2,4 a jakoś nie blokują wifi Edytowane 1 Grudnia 2016 przez xxmati96xx
sondejmarek Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 U mnie problem pojawił się wraz z nabyciem MB2 i instalacją MiFit. Po usunięciu na kilka dni MF wszystko ok. Gdy zainstalowany MF czasem proces "udostępnianie BT" przestaje reagować-zawiesza się. Więc raczej to aplikacja MF ma winę
xxmati96xx Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Moze ale to jak już związane z mb2 bo 1s działa bez problemu
Rekomendowane odpowiedzi