giedol Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Odblokowałem bootloader wgrałem twrp zgodnie z tą instrukcją: 3. Instalacja recovery Instalujemy Fastboot wg FAQ Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S itd) wykonujemy jeszcze 2 komendy: fastboot format userdata co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych, a następnie fastboot flash boot boot.img gdzie „boot.img” to plik wyciągnięty z romu zip xiaomi.eu (z tego samego, którego będziemy instalować). Na koniec fastboot boot twrp.img i odpaliłem tWRP i mam tylko 750 mB pamięci w telefonie. Co się stało? Czy to załatwiła komenda "fastboot format userdata"? Pomocy!
Tomaszek1999 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 U mnie pomógł normalny restart do systemu i potem restart do recovery. Sent from my Redmi Note 4
giedol Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 Ale ja nie mam systemu i nie mogę zainstalować bo TWRP nie widzi pamięci. Boję się zrestartować.
wojtekmarchewka Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 2 minuty temu, giedol napisał: Ale ja nie mam systemu i nie mogę zainstalować bo TWRP nie widzi pamięci. Boję się zrestartować. 4 post od góry, drugi mój
giedol Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Udało się. Zrestartowałem recovery, włożyłem kartę SD z ROMem Xiaomi .eu Instalowałem. Pokazało błąd. Zrestartowałem TWRP ponownie (znowu odpaliło się po chińsku) i jeszcze raz instalowałem i tym razem było OK. Nie wiem jak to się stało że pojawił się ten problem. Edytowane 15 Października 2016 przez giedol
Rekomendowane odpowiedzi