amusz Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Hej, jestem posiadaczką Redmi Note 3 Pro i mam problem z smsami. Często te, które wysyłam po prostu nie dochodzą i nie mam raportu jakby w ogóle nie wyszły. Podobnie z tymi wysyłanymi do mnie. Używam domyślnej aplikacji sms. Mam MIUI 8.0.5.0. Jeśli potrzeba jakiś zrzutów ekranu, informacji - chętnie doślę. Proszę o pomoc i porady.
wisniapl Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Dział jest o Redmi3 a nie Redmi Note 3. Zły dział.
amusz Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 16 godzin temu, wisniapl napisał: Dział jest o Redmi3 a nie Redmi Note 3. Zły dział. Spoko, zgłoszę żeby przenieść. Twój post też do tematu niewiele wnosi...
skay77 Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Problem z sms oraz mms to chyba nie ma znaczenia ,to jakby aktualnie mozna pic pod sklepem zubrowke ale juz zytniej Nie hehe (problem z apn musi wystepowac )** wyciosane z RN3P **
Nezumi Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Sprawdź, czy masz poprawnie wpisane APN.
amusz Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 4 godziny temu, Nezumi napisał: Sprawdź, czy masz poprawnie wpisane APN. W załączniku przesyłam screena. O to chodziło?
Nezumi Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 9 minut temu, amusz napisał: W załączniku przesyłam screena. O to chodziło? Skonfiguruj w taki sposób: http://www.play.pl/pomoc/uslugi/transmisja-danych/
amusz Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 10 minut temu, Nezumi napisał: Skonfiguruj w taki sposób: http://www.play.pl/pomoc/uslugi/transmisja-danych/ Wszystko tak jest ustawione, tylko gdzie zmienić numer dostępowy? nie mam takiej opcji.
Nezumi Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 1 godzinę temu, amusz napisał: Wszystko tak jest ustawione, tylko gdzie zmienić numer dostępowy? nie mam takiej opcji. Ustawienia skeci internet. Jeżeli wszystko tak jest ustawione, to dzwoń na BOK Play i pytaj się o co biega.
amusz Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Ustawienia skeci internet. Jeżeli wszystko tak jest ustawione, to dzwoń na BOK Play i pytaj się o co biega. W operatorach sieci mam: automatycznie łącz się z siecią play. Nic innego nie mogę znaleźć. Do play pisałam 2 dni temu, cisza.
Nezumi Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 2 minuty temu, amusz napisał: W operatorach sieci mam: automatycznie łącz się z siecią play. Nic innego nie mogę znaleźć. Do play pisałam 2 dni temu, cisza. więc trzeba czekać na ich odpowiedź, w międzyczasie spróbuj zrestartować ustawienia APN (po restarcie ustawień, restart tel.) ew. wgraj aktualizacje na nowo (jeżeli masz zablokowany BL, odblokuj i zainstaluj xiaomi.eu).
amusz Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 1 godzinę temu, Nezumi napisał: więc trzeba czekać na ich odpowiedź, w międzyczasie spróbuj zrestartować ustawienia APN (po restarcie ustawień, restart tel.) ew. wgraj aktualizacje na nowo (jeżeli masz zablokowany BL, odblokuj i zainstaluj xiaomi.eu). Poczekam co mi odpiszą,bo to co mi radzisz powyżej, to dla mnie czarna magia
amusz Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 Play mi odpisał,że problem leży po stronie mojego telefonu..po raz kolejny :/
Rekomendowane odpowiedzi