Graffy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Jako,że to mój pierwszy post. Witam wszystkich serdecznie. Udało mi się skopiować kontakty z SIM do telefonu. Fajnie, tylko teraz jak zsynchronizować je z kontem Google ? Jakoś nie specjalnie mam ochotę tworzyć konta na Xiaomi.
0 Lalo Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zalogować/zajerestrowac się do konta Google. Włączyć synchronizację.
0 Acid Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Kopiując kontakty z SIM na telefon masz je w pamięci telefonu. Aby je synchronizować z siecią (Google/Xiaomi) wystarczy włączyć daną usługę synchronizacji w opcjach danego konta. Jednak warto przemyśleć konto Xiaomi bo i tak jest wymagane by pobierać motywy (a to chyba najważniejszy atut MIUI). Ponadto z Xiaomi zsynchronizujesz zdjęcia kontaktów w HD czego google nie potrafi.
0 Graffy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2014 Próbowałem ale nie działa, restartowałem nawet telefon. W telefonie MIUI PL V5, zrobiłem oczywiście WIPE po instalacji.
0 nerwowy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam. Żeby synchronizacja z google działała należy najpierw utworzyć listę kontaktów na koncie gmail. W tym celu w telefonie eksportujemy kontakty na nośnik wewn. kontakty-> menu-> importuj/eksportuj-> eksportuj na nośnik-> ok Otrzymujemy plik z rozszerzeniem ".vcf", ten plik przenosimy na komputer i ręcznie importujemy na nasze konto gmail. gmail -> kontakty-> importuj kontakty-> wskazanie pliku .vcf-> ok po tej operacji synchronizacja z kontem google będzie działać pozdr. ps. eksport kontaktów opisałem z androida 4.3.1 JB, ale na MIUI powinno być podobnie 1
0 Graffy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2014 Utworzyłem konto w Xiaomi, może faktycznie przyda się kiedyś ale mimo tego nadal nie mogłem zsynchronizować kontaktów z Google. Zależy mi na szybkiej i prostej edycji kontaktów a Xiaomi ma chyba stronę w krzaczki Sposób kolegi @nerwowy załatwił sprawę. Dzięki !
0 Acid Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Strona Xiaomi (i.xiaomi.com) jest w pełni po angielsku.
Pytanie
Graffy
Jako,że to mój pierwszy post.
Witam wszystkich serdecznie.
Udało mi się skopiować kontakty z SIM do telefonu.
Fajnie, tylko teraz jak zsynchronizować je z kontem Google ?
Jakoś nie specjalnie mam ochotę tworzyć konta na Xiaomi.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi