b.n Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Witam, wiem, że był omawiany temat żyroskopu i czujnika światła ale ... mi nie działa tylko żyroskop. Nagle z dnia na dzień przestał działać, właśnie się zorientowałem. Reset systemu nie pomaga...nie działa obracanie ekranu i kompas. Wchodząc w testy diagnostyczne nie mam w go w opcjach. System MIUI 8 global stable - mam go od miesiąca i wcześniej nie było problemów. Jak sprawdzić czy to jakiś bug systemowy czy sprzętowy problem?
MarioWRC Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Zapodaj inny rom i tyle. Sprawdź czy tam działa, też tak miałem na jakimś romie. Wgrałem inny i okazało się że jest ok,wina leżała po stronie romu. Wysłane z MI 5 Pro Black
b.n Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Czy jest jakaś inna możliwość postawienia diagnozy? Nie chcę wgrywać innego softu. Telefon kupiłem na ibuygou z gwarancją w micenter i jadę na oryginalnym sofcie, który był zainstalowany...nie chcę też bez sensu odsyłać telefonu na serwis gwarancyjny bo go po prostu potrzebuję na co dzień Edytowane 11 Października 2016 przez b.n
Psi_Ner Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Dzień dobry wszystkim Userom jak i Administracji forum. To mój pierwszy post lecz nie będzie ostatnim. Podłączam się do zapytania Kolegi b.n Mi5 3/64 - Android 6.0.1 MXB48T MIUI 8.1.2.0 MAAMIDI Telefon mam od trzech dni i ostro przygotowywałem go pod własne potrzeby - więc nie do końca jestem pewien - czy to nie przypadkiem moja wina ale zwracam się o pomoc do doświadczonych użytkowników. Przestało działać obracanie ekranu. Pomożecie?
Psi_Ner Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Trochę głupio tak ze sobą rozmawiać - ale może komuś się przyda. Odinstalowałem kompasy i ekran się obraca.
skiniu Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam Na moim Mi5 nie działa kompas. Sprawdziłem i magnetic sensor jest w ogóle nie wykrywany. Posiadam najnowsze miui polska (7.8.24) na poprzednim sofcie problem był identyczny. Proszę o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi