Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wiem, że był omawiany temat żyroskopu i czujnika światła ale ... mi nie działa tylko żyroskop. Nagle z dnia na dzień przestał działać, właśnie się zorientowałem.  Reset systemu nie pomaga...nie działa obracanie ekranu i kompas. Wchodząc w testy diagnostyczne nie mam w go w opcjach. System MIUI 8 global stable - mam go od miesiąca i wcześniej nie było problemów. Jak sprawdzić czy to jakiś bug systemowy czy sprzętowy problem?

Opublikowano

Zapodaj inny rom i tyle. Sprawdź czy tam działa, też tak miałem na jakimś romie. Wgrałem inny i okazało się że jest ok,wina leżała po stronie romu.

Wysłane z MI 5 Pro Black

Opublikowano (edytowane)

Czy jest jakaś inna możliwość postawienia diagnozy? Nie chcę wgrywać innego softu. Telefon kupiłem na ibuygou z gwarancją w micenter i jadę na oryginalnym sofcie, który był zainstalowany...nie chcę też bez sensu odsyłać telefonu na serwis gwarancyjny bo go po prostu potrzebuję na co dzień

Edytowane przez b.n
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzień dobry wszystkim Userom jak i Administracji forum. To mój pierwszy post lecz nie będzie ostatnim. Podłączam się do zapytania Kolegi b.n

Mi5 3/64 - Android 6.0.1 MXB48T   MIUI 8.1.2.0 MAAMIDI  

Telefon mam od trzech dni i ostro przygotowywałem go pod własne potrzeby - więc nie do końca jestem pewien - czy to nie przypadkiem moja wina ale zwracam się o pomoc do doświadczonych użytkowników. 

Przestało działać obracanie ekranu. Pomożecie?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam 

Na moim Mi5 nie działa kompas. Sprawdziłem i magnetic sensor jest w ogóle nie wykrywany. Posiadam najnowsze miui polska (7.8.24) na poprzednim sofcie problem był identyczny. Proszę o pomoc. 

Screenshot_2017-08-28-10-46-52-632_imoblife.androidsensorbox.png

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...