rojeqq Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Witam, dlugo nie pisalem tego postu ale czuje ze z bateria jest cos nie tak. Z tydzien sie jej przygladalem. SOT dochodzi do 4h z uzytkowaniem telefonu DO dwóch dni. Jeżeli chodzi o użycie przez aplikacje: System android: od 27 do 30% Android OS: 10 - 12% Chrome - 8% i tak dalej .. Mam MIUI Polska, powylaczane raczej aplikacje w tle. GPS rowniez wylaczaony, inteligentne uzycie baterii wlaczone, animacje systemu wylaczone. Czuje ze mogloby byc lepiej... przez noc ucieka do 10% baterii. Dlaczego? Skoro jest wlaczone oszczedzanie baterii w tych godzinach? Czego to jest wina? Bo wiem ze niektorzy dociagaja ten sot naprawde wysoki, a ja juz zaczalem przerazliwie spogladac jak uciekaja procenty baterii.. Prawie jak za czasów kiedy miałem iphona .. Dziekuje z góry za odpowiedz! Pozdrawiam
jack78 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 SOT mają wysoki, bo tylko testują telefon do przeglądania netu lub oglądania filmów (robi sie to w kilka godzin, więc obciążenie baterii przez odbiornik radiowy nie wchodzi w grę) , ale praca z 2 kartami SIM robi swoje. Ja mam baterie na niespełna 2 dni, SOT 3,4-4,5godziny. Ale jeśli wyjmę karty SIM i zacznę filmy oglądać do dociągnę do 8h SOT. Uważam że przy 5,5 calach, fullHD matrycy, rozmowach po 10-20 minut dziennie, przeglądaniu netu, trochę GSP (max 1h dziennie) to niezły wynik. W tym telefonie mogę na GPS jechać przez 5-6 godzin, do tej pory rekordzista LG G3 Light wyciągał mi pod 4h.
Rekomendowane odpowiedzi