spinaczo Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 W ramach walki z reklamami ucegliłem dziś telefon. Chciałem wgrać inny rom przez MiFlash, niestety napotkałem na zdaje się typowy problem "w magazynie brak miejsca do wykonania tego polecenia.(0x8007008:Max buffer sector is 256), w związku z czym telefon przeszedł do stanu w którym zawieszał się na logo MIUI. Tryb EDL nadal dawało się włączyć z poziomu ADB przez komendę "adb reboot edl". Niestety musiałem wyjść z domu i wyłączyłem komputer. W tym momencie telefon nie wstaje w ogóle. Nie reaguje na żadne przyciski. Podłączyłem go przewodem USB do komputera, windows go widzi, w menadżerze urządzeń figuruje jako "Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E" Niestety kiedy włączam ADB i wpisuję "adb devices" zwracana lista urządzeń jest pusta. Jak włączyć EDL? Jak sprawić żeby ADB widziało urządzenie? Proszę o rady.
Acid Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Odepnij baterię i podłącz ponownie. U siebie bym go wyleczył... Kwestia wymuszenia trybu Edl i naładowania baterii po flashu. Z Mi5 Pro A i zapomnij od adb to nie działa poza systemem czy twrp. Z Mi5 Pro
spinaczo Opublikowano 8 Października 2016 Autor Opublikowano 8 Października 2016 Gdybym był w Polsce już by do Ciebie jechał. Ok, spróbuję odpiąć baterię. Wgrywać MiFlashem nadal?
spinaczo Opublikowano 8 Października 2016 Autor Opublikowano 8 Października 2016 Ok, rozebrałem telefon, odpiąłem peryferia, uchyliłem płytę i zwarłem kropki. EDL ruszył. MiFlash widzi telefon. Niestety wracam do punktu wyjścia, "w magazynie brak miejsca do wykonania tego polecenia.(0x8007008:Max buffer sector is 256). Jakiś pomysł?
Acid Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 64bity i miflash minimum 20160401?
spinaczo Opublikowano 8 Października 2016 Autor Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Windows 10 64bit i MiFlashSetup-Beta_01062016 edit: Telefon działa. Zainstalowałem MiFlashem MIUI 8. Nie wiem jak to jest możliwe ale na laptopie o tych samych parametrach pożyczonym od współlokatora wszystko zadziałało. (oczywiście po włączeniu EDLa poprzez zwarcie punktów na płycie) Acid dzięki za pomoc. Pzdr Edytowane 8 Października 2016 przez spinaczo
mrosi Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi