Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam Xiaomi Mi4LTE-CU (wersja Android 4.4.4 KTU84P) kupione z XiaomiForSale ok. 1 roku temu. Wczoraj wreszcie zdecydowałem się na zainstalowanie sobie MIUIv6, a miałem do tej pory MIUIv5 (oczywiście backup danych wcześniej nie zrobiłem, bo co może się stać złego...)

1. Zgodnie z instrukcją zacząłem od instalacji ostatniej stabilnej wersji v5 MIUIPolska_cancro_4.8.22_kk-4.4.zip, żeby potem zainstalować v6. System się zainstalował, po restarcie pojawiło się logo Miui Polska w pomarańczowym kółku i tyle. Dalej system się nie ładował.

2. W związku z tym zdecydowałem się na przywrócenie poprzedniego systemu poprze MiRecovery (power + volume), zainstalowałem update.zip na system one i zrestartowałem. Oczywiście system znowu nie wstał. Po wipe cache również bez zmian. Tak więc zostawiłem telefon na noc i dzisiaj rano załadował się system (z tego co zauważyłem z update.zip zainstalowało się miui 5.1.2), ale wszystkie procesy kończą się niepowdzeniem (android,phone, miuihome etc.). Niestety do danych nie mogę się dostać, bo proces odpowiedzialny za dostęp do danych też kończy swoje działanie.

Proszę bardzo o podpowiedź co najlepiej teraz zrobić. Widzę dwie możliwości zrobić wipe all data i zrobić reboota albo zastosować metodę 3 z poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/. Ale może ktoś ma pomysł jak nie stracić danych. Za wszelkie pomysły i rady będę bardzo wdzięczny. Jeśli będę musiał zrobić clean install to proszę o informację jak najlepiej zrobić to aby mieć najnowszą wersję miui.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...