Skocz do zawartości
  • 0

Nieistniejący budzik.

Pytanie

Opublikowano

Redmi Note 3

Zainstalowalem nowy rom i w widgach zegara wyświetla mi się nieistniejący budzik. Co dzień pokazuje, że będzie dzwonić o północy (na szczęście nie dzwoni). Alarm taki nie jest ustawiony w aplikacji alarmy (systemowej) - innej nie posiadam.

Co ciekawe w messangerze ten alarm też jest widoczny przy wyciszaniu konwersacji.

W poprzednim miui nie miałem takiego problemu.

Czym to może być spowodowane? Jakieś systemowe apki, a może coś głęboko w ustawieniach powoduje, że zegarek widzi jakis alarm?

c58db1c25f1f85c45bb079e23c053b67.jpg074db164be5acc8437ba268eca2ac4ba.jpgc23ac26612b25b3abad42b504ff6ecb4.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Mam te same programy co na miui 7.
Widget zegara ten sam od kilku lat. Instalowałem też 2 inne by sprawdzić. Na każdym wyświetla się to samo.
Co ciekawe, dziś zobaczyłem, że jak mam wpis w kalendarzu to tez wyświetla się jako alarm.

Teraz tylko dojść do ma jakieś przypomnienia czy coś w tym stylu co dzień o północy. I to wyeliminować.
Chyba że to miui 8 ma w sobie coś co chce mi przypomnieć o północy :)

• 0
Opublikowano

To chyba nie ma znaczenia, 7 czy 8, ja na MIUI 7 też na każdym motywie innym niż domyślny mam na ekranie blokady (na szczęście tylko) alarm o północy. A u mnie nie ma żadnych alarmów ustawionych, bo jako budzika używam starego Samsunga ;)

Nawet zaczęłam podejrzewać, że po prostu system koniecznie chce wyświetlać alarm na ekranie/widżecie, a że nie ma żadnego ustawionego, to wpisuje sobie wartości domyślne. Skoro nie dzwoni, to nie ma się co przejmować i trzeba przywyknąć...

• 0
Opublikowano

Dokładnie mam to samo, tak samo było na miui 7 i na androidzie 5. Teraz ma 8 i 6 android i nic się nie zmieniało. Jaki kolwiek wiget alarm wyświetla dobrze Przez chwilę, potem już pokazuje totalne bzdury. Czy można prosić kogoś z Miuipolska.pl by wreszcie to poprawili!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...