juro94 Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Hej, Mam Mi4C 3/32. Kupiłem go miesiąc temu i nie działało mi LTE. Niedawno poszedłem do Play, dostałem duplikat sim, włożyłem, włączyłem telefon i LTE odbierało mi przez kilka minut. To był pierwszy i ostatni raz jak odbierał mi telefon LTE. Co jest problemem? Soft to MIUI Polska 5.11.5 Dzięki!
Nezumi Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Tia... szukasz wróżek, czy pomocy na forum? Mamy cudownie znać Twoją lokalizację, możliwości bts'ów w Twojej okolicy i ich zasięgi? Wejdź na btsearch, sprawdź czy masz w ogóle bts z odpowiednimi pasmami, potem sprawdź, czy jesteś w zasięgu LTE na mapie operatora oraz wpisz na nowo APN...
juro94 Opublikowano 2 Października 2016 Autor Opublikowano 2 Października 2016 Hej, Przepraszam, nie jestem zbyt 'advanced user', tudzież trochę za rączkę trzeba mnie podprowadzić :). Mieszkam w centrum Wrocławia - wg mapy operatora Play, powinienem mieć zasięg zarówno na 4G LTE jaki 4G LTE Ultra cokolwiek to znaczy. Nie wiem jak sprawdzić BTS, mógłbym dostać w tym miejscu jakieś wsparcie? Dodatkowo, wydaje mi się, że nie musimy ograniczać się do nadajników Play, bo z tego co wiem, zasięg też leci w ramach roamingu od innych sieci.Dodam też, że najszybszy internet z jakim łączy mi Xiaomi to ten o ikonce 'H+'. Pozdrawiam!
tpawel Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 W roamingu w PLAY nie ma LTE. Może przez to go nie łapiesz że ciągle jesteś zalogowany do T-Mobile. LTE w PLAY jest tylko w zasięgu macierzystym. Tyle że w centrum Wrocławia spokojnie powinieneś go mieć. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Spróbuj wymusić połączenie z nadajnikiem LTE Play, wyszukaj ręcznie, jeżeli znajduje go, ale zrzuca, to popraw APN, a jak to nie pomoże, to telefon na BOK, jeżeli nie znajduje w ogóle to zabawa softem...
juro94 Opublikowano 2 Października 2016 Autor Opublikowano 2 Października 2016 Ok, ustawiłem ręcznie na nadajnik Play 4G i zaczęło śmigać, potem spowrotem ustawiłem na automatyczne wybieranie sieci i póki co utrzymuje się nadajnik Play 4G. Zobaczymy czy w przyszłości znów będę miał taki problem i będę musiał wybierać ręcznie punkt dostępu Dzięki za pomoc!
piotrek551 Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam Po aktualizacji do Androida 7.0 (miui.pl) nie mogę złapać LTE w orange. Próbowałem różne APN i niestety nie mogę rozwiązać problemu. Problemem jest również bardzo wolny Hotspot. Pomocy
Rekomendowane odpowiedzi