Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema. Mógłby ktoś pomóc robiłem aktualizacje Redmi Note 3 Pro z androida 5 do 6 i jak się wszystko zrobiło to chce przejść do ustawień ale nie mogę bo następuje crash i tam pokazuje się kod błędu. Prosiłbym o pomoc. Wszystko po Full wipe.

EDIT: Czy mógłby ktoś kto to ogarnia pomóc mi to jakoś wgrać porządnie?

Edytowane przez SliniakS
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, luki! napisał:

Skorzystaj z poradnika na forum i przy pomocy MIFlash wgraj oprogramowanie.

A nie usunie mi to bootloadera? 

EDIT: Według tego poradnika? A i jak się Flasha robi to nie wgrywa się global? A co z Recovery? Jeśli ktoś mógłby mi pomóc.

Edytowane przez SliniakS
Opublikowano

Może jeszcze podjechać do Ciebie i wrzucić soft na telefon? :)
Zajrzałeś do działu Modyfikacje Systemowe? Jest tam cały wątek z tutorialami dla początkujących.

Bootloadera nic Ci nie usunie. Możesz go mieć zablokowanego bądź odblokowanego. 
Do ROMu Global Stable/Global Dev nie potrzebujesz mieć zniesionej blokady.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, musek napisał:

Może jeszcze podjechać do Ciebie i wrzucić soft na telefon? :)
Zajrzałeś do działu Modyfikacje Systemowe? Jest tam cały wątek z tutorialami dla początkujących.

Bootloadera nic Ci nie usunie. Możesz go mieć zablokowanego bądź odblokowanego. 
Do ROMu Global Stable/Global Dev nie potrzebujesz mieć zniesionej blokady.

Ale ja chce MIUIPL/EU a nie globala.
BL odblokowany mam.

Edytowane przez SliniakS
Opublikowano
13 minut temu, musek napisał:

No to tym bardziej nie widzę problemu. W podlinkowanych poradnikach masz informację jak zainstalować TWRP a potem MIUIPolska. :) 

TWRP też mam :) Tylko że jak zrobiłem full wipe zainstalowalem najnowsze miui to konto Xiaomi nie mogło ustalić lokalizacji i nie mogłem przejść do ustawień bo wyskakiwalo że aplikacja ustawienia źle została uruchomiona czy jakoś tak. A jeszcze z poprzedniego romu (jeszcze Android 5) jak zaaktualizowalem do 6 to jak odblokowalem ekran to robił się czarny i powracalo do ekranu blokady. Całe szczęście że zrobiłem kopię w TWRP.

Opublikowano
Przed chwilą, musek napisał: