Robsonek Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Drodzy, Dostałem info sms o odblokowaniu i chciałem wgrać global dev rom. Przesyłam rom na pamięc telefonu i przez aplikacje Aktulizacje po przez nacisniecie na 3kropek zainstaluj aktulizacje z pliku zip wyskakuje mi tytułowe info. Czy ktoś aktualnie zna rozwiązanie tego problemu? Moja aktualna wersja Wersja MIUI: MIUI Global 7.3.8.0(MAACNDB)(stabilna) Chce zainstalować: miui_MI5Global_6.9.22_f3dca81add_6.0
wojtekmarchewka Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Kolego to nie sms o odblokowaniu , i to nie znaczy że ci się Mi5 zdalnie odblokował, dostałeś POZWOLENIE NA ODBLOKOWANIE, i to sam musisz zrobić i zacznij od przeczytania W CAŁOŚCI tego Jeżeli czegoś z tego nie zrozumiesz nie bierz się za to, i zgłoś się do kogoś kto trochę temat ogarnia, bo będziesz zaraz płakał nad drogą cegłą, jak ten Mitu wyżej Edytowane 28 Września 2016 przez wojtekmarchewka
Robsonek Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Jeżeli chodzi o ten temat to doszedłem do pktu 9. Odblokowanie zacina się przy 50%. Z tego co czytałem muszę najpierw wgrać glob dev room zeby odblokować całkowcie.
cukru Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 @Robsonek Masz syfiasty soft, updater nie zadziała. Musisz skorzystać z MiFlash w trybie EDL. 1
Robsonek Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 ok generalnie szedłem zgodnie z tym poradnikiem https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ wiec mam miflash mam, gdzieś znajde info/tutorial na temat tego miflash w trybie edl?
cukru Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 @Robsonek Na początek przyda Ci się to: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743 Sposób jest praktycznie taki sam, jak w poradniku, który podesłałeś, tylko bez odblokowywania bootloadera i po przejściu do trybu fastboot wpisujesz w wierszu poleceń komendę fastboot oem edl i w tym momencie telefon powinien przejść do trybu EDL. Później instalacja wygląda normalnie. Bootloader odblokujesz na Global Dev (do pobrania tutaj)
Nezumi Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi