Marx Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Witam Ceny tych telefonów są zbliżone. W 3s przekonuje mnie duża bateria, w 4c jakość zdjęć jest lepsza. Jest jeszcze coś, co przemawiałoby za którymś z nich? Z mniej istotnych dla mnie rzeczy: - wysoka rozdzielczość ok ale pewnie odbija się na baterii, - czytnik palca - przydatne ale nie musi być - procesor znacznie lepszy w 4c, ale telefon nie będzie służył do gier - usb-c to minus bo uniwersalność mniejsza Najważniejsze dla mnie to bateria (oba mają quick charge, ale 3s ma ją znacznie większą), jakość ekranu (nie rozdzielczość - oba mają IPS), i jakość zdjęć (tu wygrywa 4c) No to mam remis
bergmen Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 redmi 3S - band 20, serwis oficjalny w polsce, oficjalna dystrybucja w kraju i na innych rynkach - dużo większych, oficjalny ROM Global, Zdjęcia nie są beznadziejne, pokuszę się o stwierdzenie, że przy dobrym świetle, robi ładne i szczegółowe zdjęcia. Procesor w 3S proste gierki typu angry birds czy deluxe ski jumping ciągnie idealnie. Innych tytułów nie próbowałem, ale też by sobie dał radę.
Marx Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) no ale gry mnie nie interesują za bardzo. Jeśli chodzi o CPU, to chyba tylko płynność interfejsu mogłaby cierpieć, albo np przeglądanie zdjęć czy szybkość uruchamiania aparatu i wykonywania zdjęć. Może jeszcze ergonomia mogłaby mieć znaczenie - 3s jest cięższy, a 4c ma wybudzanie pukaniem (tu z kolei mamy czytnik linii) i aktywne brzegi (nie wiem na ile to jest użyteczne bo nigdy nie używałem) Edit: chyba jednak wezmę 4c. Mocniejsze bebechy wystarczą na dłużej Edytowane 26 Września 2016 przez Marx
r0bertt Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @Marx Z aktywnych krawędzi w ogóle nie korzystam (raczej niepotrzebny bajer), natomiast bateria dużo gorsza względem Redmi 3s :/ ogólnie chyba wróciłbym do Redmi 3s, no ale już sprzedałem, więc może Mi5 sobie sprawię jak tylko trochę stanieje... no i w Mi4c jeszcze to usb typ-c, jak trzeba pożyczyć kabel do ładowania to nikt nie ma
Rekomendowane odpowiedzi