Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Musiałem wymienić ekran w telefonie więc ściągnąłem jakiś z aliexpress. Wyświetlacz po zamontowaniu pokazuje logo xiaomi ale pojawia się problem z bootem do systemu (typowy bootloop, fastboot działa). Na 100% wszystko jest dobrze złożone i nie ma możliwości by jakaś taśma była krzywo zamontowana / uszkodzona. Płyta była także testowana pod osprzętem i wyświetlaczem od Note 3 pro (który również posiadam) i jest sprawna. Więc coś musi być z ekranem.

Co w tym przypadku zrobić ? Uderzać do sprzedawcy z reklamacją czy może to jakiś problem z systemem i spróbować wgrać inny rom (obecnie najnowszy stable pod mtk od miui polska) ?

Edytowane przez Sylvek2
Opublikowano
7 minut temu, Sylvek2 napisał:

Co w tym przypadku zrobić ? Uderzać do sprzedawcy z reklamacją czy może to jakiś problem z systemem i spróbować wgrać inny rom (obecnie najnowszy stable pod mtk od miui polska) ?

No i sobie odpowiedziałeś, zacznij od wgrania romu np MiFlashem , aby wykluczyć błędy systemu a dopiero później gdy to nie pomoże pisz do sprzedawcy, ale jeszcze wcześniej poszukaj informacji czy ktoś nie miał podobnie

Opublikowano (edytowane)

zrobiłem inaczej. Podpiąłem go pod płytę od note 3 pro na sofcie dev global i dalej bootloop. Teraz jestem całkowicie przekonany że to bubel.

Jak ktoś ma doświadczenia z reklamacją na aliexpress to chętnie posłucham. Zanim otworze spór to jeszcze zapytam. Czy total refund  jest możliwy, czy raczej chińczyk będzie się upierał na wymianie na sprawny ?

Nie wiem czy nie kupić na dragon-tt albo na allegro. Jak będzie zwrot to stracę ze 30-40 dni a poza tym już po logo xiaomi widzę, ze to jakaś lipa jest (szarawy biały, wyraźnie ciemniejszy ekran)

Edytowane przez Sylvek2
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...