latet Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Witam, Mam problem (MIUI 3.11.29 PL w NeoV ) z procesem o nazwie Magazyn treści chronionych za pomocą DRM (system/app/DrmProvider.apk). Problem polega na częstym obciążaniu procesora (80-90%) przez ten proces, co bardzo spowalania cały telefon i żre baterię. Co to jest dokładnie za program i za co odpowiada? Nie mam żadnych "treści chronionych przez DRM" w telefonie i uchowaj Boże abym miał. Próbowałem go przekonwertować z systemowego na użytkownika (w celu stworzenia możliwości usypiania go za pomocą Greenify) ale nie udało się to. Nie ma też możliwości wyłączenia (tzn. zamrożenia) tej aplikacji z poziomu systemowych ustawień aplikacji. Czy mogę go usunąć w diabły przy pomocy Titanium Backup bez przykrych efektów ubocznych? Zakładam, że TB sobie poradzi. Dzięki.
0 Lalo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Możesz zamrozić przy pomocy titanium backup i zobaczyć czy się nic nie sypie.
0 latet Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zamrażanie jest w TB tylko w wersji płatnej - usunąłem to (wcześniej zrobiłem kopię). Na razie wszystko śmiga OK.
Pytanie
latet
Witam,
Mam problem (MIUI 3.11.29 PL w NeoV ) z procesem o nazwie Magazyn treści chronionych za pomocą DRM (system/app/DrmProvider.apk).
Problem polega na częstym obciążaniu procesora (80-90%) przez ten proces, co bardzo spowalania cały telefon i żre baterię.
Co to jest dokładnie za program i za co odpowiada?
Nie mam żadnych "treści chronionych przez DRM" w telefonie i uchowaj Boże abym miał.
Próbowałem go przekonwertować z systemowego na użytkownika (w celu stworzenia możliwości usypiania go za pomocą Greenify) ale nie udało się to.
Nie ma też możliwości wyłączenia (tzn. zamrożenia) tej aplikacji z poziomu systemowych ustawień aplikacji.
Czy mogę go usunąć w diabły przy pomocy Titanium Backup bez przykrych efektów ubocznych? Zakładam, że TB sobie poradzi.
Dzięki.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi