Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Redmi Note 3 Pro, Android 6.0.1, Miui 8.1 (6.9.9). Zauważyłem że ekran automatycznie się wybudza jak go na chwilę przysłonię ręką, albo szybko odwrócę. Podejrzewam, że jest to związane z czujnikiem światła. Przypadkowe użycie i Smart Cover są wyłączone. Co zrobić, żeby telefon został wybudzony tylko po naciśnięciu przycisku zasilania?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wybudza się jak go poruszysz? Prędzej jakaś aplikacja go wybudza reagująca na ruch (może sportowa, krokomierz itp.) Zweryfikuj.

Jaki masz softt? Global Dev? Jeśli tak to zaktualizuj do najnowszego 6.9.15

Opublikowano

Jak poruszę to się nie wybudza, raczej reaguje jakoś na światło... Natomiast Rom xiaomi.eu

Jednak nie czujnik światła tylko czujnik linii papilarnych. Pomimo tego, że nie mam go skonfigurowanego, to jak przypadkiem go dotknę to telefon się wybudza.

Opublikowano
13 hours ago, Kopik said:

Jak poruszę to się nie wybudza, raczej reaguje jakoś na światło... Natomiast Rom xiaomi.eu

Jednak nie czujnik światła tylko czujnik linii papilarnych. Pomimo tego, że nie mam go skonfigurowanego, to jak przypadkiem go dotknę to telefon się wybudza.

Pewien jesteś że na światło, a nie na czujnik zbliżeniowy?
Bo na pewno istnieje wiele aplikacji które w ten sposób wybudzają urządzenie, więc zapewne przejrzenie listy i zatrzymanie podejrzanych apek by pomogło w znalezieniu winowajcy.

Opublikowano

Problem dotyczy czytnika linii papilarnych. Jest cały czas w trybie czuwania i przez przypadek jak go dotknę to ekran się wybudza. Nie wiem jak to wyłączyć.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam go samo w redmi note 3 pro international - po aktualizacji do miui 8. Na 7 tego nie bylo. Odcisku nie dodawalem, wybudzanie odcinkiem wyłączone, a mimo to ekran się uruchamia po dotknieciu. Może komus sie udalo wyłączyć?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pozostało mi się przyzwyczaić i teraz często tak wybudzam telefon. Całkiem wygodne.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...