Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem dość nowym posiadaczem telefonu mi4 w wersji 3 gb ram. 

Mam pewne wątpliwości co do czasu działania baterii.  

Telefon kupiłem w sierpniu w wersji 2gb natomiast po dwóch tygodniach przestał się ładować i został wymieniony na wersję 3 gb. z androidem 6.0.1 i miui 7.5.3.0 (wersja stabilna)

z tego co czytam tutaj to bateria potrafi wytrzymać 3 dni a nawet więcej. U mnie przy umiarkowanym korzystaniu wytrzymuje jeden dzień. Wydaje mi się również że w poprzedniej wersji telefonu (2 gb do puki się nie zepsuł) bateria trzymała dłużej. z tego co widzę to najwięcej baterii zużywa  nie sam ekran tylko aplikacje "system android" oraz "android os"

i teraz mam pytania:

1 Czy to normalne?

2 czy pobranie aktualizacji ze strony miui polska może coś pomóc

3 z tego co patrzę to aktualiacja na stronie ma numer 6.9.15 (czy to oznacza że jest starsza czy coś? )

z góry dzięki za pomoc

no i punkt 4

być może jest jakieś inne proste rozwiązanie którego nie znam

Opublikowano

Cześć kolego mam podobny problem z Redmi Note 3. Telefon zakupiłem tydzień temu. Mam większość rzecz wyłączonych, a mimo to trzyma 1 dzień. Podobnie jak u ciecie to system zużywa najwięcej. Prawdopodobnie zareklamuje telefon

Opublikowano

Tylko że reklamacja wiąże się ze stratą telefonu na conajmniej 2 tygodnie. Dlatego zastanawiam się czy nie ma prostego rozwiązania które można zrobić samemu 

Opublikowano
9 minut temu, --Mariusz-- napisał:

Zacznijcie od wgrania ROMu Xiaomi.eu, bo wygląda na to że siedzicie na tym który dostaliście z telefonem, tzw. syfMIUI

a jak można to zrobić? i czy nie stracę dotychczasowych danych?

Opublikowano

Stracisz wszystkie dane

Są 2 opcje:

1 i moim zdaniem lepsza: wgrać ostatni ROM china dev przez miflasha i na to xiaomi.eu przez TWRP

2. według tego poradnika: 

W przypadku wersji CT instrukcja tutaj: 

Opublikowano
54 minuty temu, --Mariusz-- napisał:
32 minuty temu, --Mariusz-- napisał:

Stracisz wszystkie dane

Są 2 opcje:

1 i moim zdaniem lepsza: wgrać ostatni ROM china dev przez miflasha i na to xiaomi.eu przez TWRP

2. według tego poradnika: 

W przypadku wersji CT instrukcja tutaj: 

"ROM china dev przez miflasha i na to xiaomi.eu przez TWRP"  to są nazwy aplikacji czy jak? 

Opublikowano (edytowane)

W pierwszym poście masz opisane co i jak i to jest link do najnowszej wersji developerskiej,

Tutaj masz jak zainstalować Fastboot/ABD: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743

Tutaj masz jak sprawdzić czy masz model CT:

Jak sprawdzić czy mamy LTE-CT?

Jest kilka sposobów by sprawdzić czy posiadamy model CT:

• Na etykiecie pudełka wariant CT ma numer 2014726 lub 2014716. Jest to model z 2GB pamięci RAM i 16 GB ROM, a także posiada obsługę pasma TDD-LTE B41 (prócz także europejskiego pasma FDD-LTE).
  • W fastboot po komendzie: fastboot getvar board_version -> board_version: 4.4 oznacza model CT.

I później instalujesz według normalnej metody dla modelu CU, albo dla modelu CT

Edytowane przez RegimeOfTerror
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...