Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po aktualizacji z wersji xiaomi.eu 6.8.18 na 6.9.15 (5.1.1. na 6.0) nie mogę odblokować telefonu. Czytnik linii papilarnych nie działa a po wpisaniu kodu telefon odblokowuje się i na ułamek sekundy widać co jjest włączone a nastepnie pojawia się czarny ekran i ponownie wyrzuca mnie na ekran blokady. I tak w kółko. Jedyne co działa to odbieranie połączeń na ekranie blokady. Próbowałem już wipe cache i nic nie pomaga. Jakiś pomysł jak to naprawić? Czy w grę wchodzi jedynie instalacja ROM-u na czysto z wipe wszytskich danych?

Opublikowano

Niestety bez full wipe raczej się nie obejdzie, a domyślam się, że backupu przed update nie robiłeś. Przy zmianie API systemu (np przesiadka z 5.1.1 na 6.0.1) full wipe jest prawie zawsze konieczny. 

• Like 1
Opublikowano

Mam backup system+boot wersji z której się przesiadłem

Tak czy inaczej zrobię full wipe i zainstaluje system na czysto dzięki za szybką odpowiedź

Opublikowano (edytowane)

Wcześniej zanim go zrobisz "format c:" a nie masz kopi w chmurze xiaomi, to przywrócić backup, zrób kopie do chmury i dopiero wipe i instalacja na czysto. Uratuje sobie dane i oszczędzisz trochę czasu na ponowną instalację. 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano
Dnia Tuesday, September 20, 2016 o 08:46, Zexon72 napisał:

Niestety bez full wipe raczej się nie obejdzie, a domyślam się, że backupu przed update nie robiłeś. Przy zmianie API systemu (np przesiadka z 5.1.1 na 6.0.1) full wipe jest prawie zawsze konieczny. 

Full wipe nie jest potrzebny. Przeszedłem na 6.0.1 robiąc tylko czyszczenie dalvik.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Cosmo77 napisał:

Full wipe nie jest potrzebny. Przeszedłem na 6.0.1 robiąc tylko czyszczenie dalvik.

Chodziło chyba bardziej o mój przypadek braku możliwości odblokowania telefonu, a nie ogólnej przesiadce na nowego andka.

A co do wipe przy przesiadce to już różnie. Jeden ma szczęście i pójdzie bez wipe bez problemu a u innego niestety już nie :D

Edytowane przez Gazda
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...