Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc 

Ostatnio meczyłem sie do doprowadzeniem telefonu do stanu uzywalnośći ( telefon wariował na kazdym romie od miui ) wiec wgrałem CM . ( instalowałem miui chyba z 10 razy{na miui polska wyłaczał sie co ok 5min } ) .

W problem w tym ze nie mam teraz imei i zasieku gsm. Probowałem wiekszości opcji ale jednej nie mogłem wykonać do konca bo program QPST nie wykrywał mi telefonu czy to wina systemu ? 

Czy serwis micenter naprawi mi ten problem i jezeli wiecie to za ile ? 

Edytowane przez Qerkces87
Opublikowano

Uszkodziłeś partycję EFS - podstawą przy eksperymentach jest jej backup (o czym sam dawno temu przekonałem się na nowym Galaxy S3) 

Czy MiCenter zajmuje się nie wiem, ale mogę Ci to postawić > PW

Opublikowano (edytowane)

Edit: 2016.09.23

Okazało się, że telefon kolegi @Qerkces87 to Redmi Note 3 SE (nazwa kodowa KATE) i skutecznie "uwalone" zostały partycje efs oraz baseband. Niestety Łukasz nie był w stanie sam tego odkryć, bo "janusz biznesu" sprzedał mu go, jako Redmi Note 3 Pro. (kenzo) 

Cóż spróbuję zrobić mu z niego działającego Redmi Note 3 Pro. 

Przy okazji oto różnice wewnątrz pomiędzy wersją SE i PRO (od lewej) 

https://goo.gl/photos/eP3Uhut9TUCNGYTJ6

W związku z tym zanim zaczniecie eksperymentować ze swoimi telefonami - sprawdźcie dokładnie, którą wersję posiadacie. Tym bardziej, że wersji SE pojawia się coraz więcej. Podejrzewam też, że to właśnie ona trafi do oficjalnej sprzedaży w Polsce. 

Edytowane przez Zexon72
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...