Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI: 
V8.0.2.0.MXD Global Stable

Posiadany smartfon:
Mi4 LTE-CT

Jakim użytkownikiem jesteś? 
Średniozaawansowany

Opis znalezionego błędu
Po prostu wyskoczyło powiadomienie push o treści "test". Problem wygląda na globalny [LINK] i niezależny od urządzenia.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na dobrą sprawę nie wiadomo co jest powodem takiego działania - czy niezaplanowane działanie "jakiejśtam" administracji, która rzekomo ma wjazd na urządzenia z MIUI (źle to brzmi), rzeczywiście jakaś dziura w oprogramowaniu (bardzo źle), czy może jeszcze coś innego (wolę nie spekulować).

Spotkaliście się z podobnym problemem? Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Jestem na najnowszym miui polska 2016.09.09 i to powiadomienie miałem tylko raz dzisiaj. Ma ikonę przeglądarki więc takie jest pochodzenie (w systemie nie ma innej takiej samej ikonki).

• Tapatalk • Redmi Note 3 Pro •

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Daviteusz napisał:

Jestem na najnowszym miui polska 2016.09.09 i to powiadomienie miałem tylko raz dzisiaj. Ma ikonę przeglądarki więc takie jest pochodzenie (w systemie nie ma innej takiej samej ikonki).

• Tapatalk • Redmi Note 3 Pro •

Wywaliłem aplikację systemowej przeglądarki, bo i tak z niej nie korzystam, a takie zalecenia pojawiają się na anglojęzycznym forum MIUI. Mimo wszystko fajnie by było gdyby ktoś zajął jakieś stanowisko w tej sprawie.

Edytowane przez geekboy68k
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, geekboy68k napisał:

Wywaliłem aplikację systemowej przeglądarki, bo i tak z niej nie korzystam, a takie zalecenia pojawiają się na anglojęzycznym forum MIUI. Mimo wszystko fajnie by było gdyby ktoś zajął jakieś stanowisko w tej sprawie.

Ja też miałem ten komunikat. 

Jak wywalić domyślną przeglądarkę? Czy faktycznie jest zagrożeniem?

Edytowane przez gerardcool
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, gerardcool napisał:

Ja też miałem ten komunikat. 

Jak wywalić domyślną przeglądarkę? Czy faktycznie jest zagrożeniem?

Nie mam pojęcia, ale jak ktoś słusznie zauważył - to ona wysłała notyfikację.

Ktoś tam napisał, że jakaś strona internetowa, którą przeglądaliśmy, mogła dodać sobie powiadomienia do przeglądarki i stąd ten push. Niepokojący mnie problem polega jednak na tym, że ja z przeglądarki systemowej nigdy nie korzystałem. Ani razu.

Wejdź w Ustawienia -> Zainstalowane aplikacje -> wybierz appkę Internet i kliknij Odinstaluj.

Edytowane przez geekboy68k
Opublikowano
6 minut temu, geekboy68k napisał:

Nie mam pojęcia, ale jak ktoś słusznie zauważył - to ona wysłała notyfikację.

Ktoś tam napisał, że jakaś strona internetowa, którą przeglądaliśmy, mogła dodać sobie powiadomienia do przeglądarki i stąd ten push. Niepokojący mnie problem polega jednak na tym, że ja z przeglądarki systemowej nigdy nie korzystałem. Ani razu.

Wejdź w Ustawienia -> Zainstalowane aplikacje -> wybierz appkę Internet i kliknij Odinstaluj.

U mnie jest tylko możliwe: "Zakończ". Jest opcja "Wyłącz" ale jest nieaktywna.

Opublikowano

Pojawiła się jakaś odpowiedź:

Cytat

Apparently we have our answer: on the MIUI chinese forum, a representative of the MIUI Team said it was a mistake of an engineer student working at MIUI, who sent out a test message (title: test, description: test) to everyone.

http://www.miui.com/thread-5612232-1-1.html

http://www.androidpure.com/xiaomi-mi-browser-push-ads-miui/

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...