geekboy68k Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Wersja MIUI: V8.0.2.0.MXD Global Stable Posiadany smartfon: Mi4 LTE-CT Jakim użytkownikiem jesteś? Średniozaawansowany Opis znalezionego błęduPo prostu wyskoczyło powiadomienie push o treści "test". Problem wygląda na globalny [LINK] i niezależny od urządzenia. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na dobrą sprawę nie wiadomo co jest powodem takiego działania - czy niezaplanowane działanie "jakiejśtam" administracji, która rzekomo ma wjazd na urządzenia z MIUI (źle to brzmi), rzeczywiście jakaś dziura w oprogramowaniu (bardzo źle), czy może jeszcze coś innego (wolę nie spekulować). Spotkaliście się z podobnym problemem? Zapraszam do dyskusji.
Daviteusz Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Jestem na najnowszym miui polska 2016.09.09 i to powiadomienie miałem tylko raz dzisiaj. Ma ikonę przeglądarki więc takie jest pochodzenie (w systemie nie ma innej takiej samej ikonki). • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro •
kulig007 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Też to dziś mnie spotkało. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
geekboy68k Opublikowano 19 Września 2016 Autor Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) 16 godzin temu, Daviteusz napisał: Jestem na najnowszym miui polska 2016.09.09 i to powiadomienie miałem tylko raz dzisiaj. Ma ikonę przeglądarki więc takie jest pochodzenie (w systemie nie ma innej takiej samej ikonki). • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro • Wywaliłem aplikację systemowej przeglądarki, bo i tak z niej nie korzystam, a takie zalecenia pojawiają się na anglojęzycznym forum MIUI. Mimo wszystko fajnie by było gdyby ktoś zajął jakieś stanowisko w tej sprawie. Edytowane 19 Września 2016 przez geekboy68k
Winiu89 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 mnie również to spotkało Wysłane z mojego Mi-4c
gerardcool Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, geekboy68k napisał: Wywaliłem aplikację systemowej przeglądarki, bo i tak z niej nie korzystam, a takie zalecenia pojawiają się na anglojęzycznym forum MIUI. Mimo wszystko fajnie by było gdyby ktoś zajął jakieś stanowisko w tej sprawie. Ja też miałem ten komunikat. Jak wywalić domyślną przeglądarkę? Czy faktycznie jest zagrożeniem? Edytowane 19 Września 2016 przez gerardcool
geekboy68k Opublikowano 19 Września 2016 Autor Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) 13 minut temu, gerardcool napisał: Ja też miałem ten komunikat. Jak wywalić domyślną przeglądarkę? Czy faktycznie jest zagrożeniem? Nie mam pojęcia, ale jak ktoś słusznie zauważył - to ona wysłała notyfikację. Ktoś tam napisał, że jakaś strona internetowa, którą przeglądaliśmy, mogła dodać sobie powiadomienia do przeglądarki i stąd ten push. Niepokojący mnie problem polega jednak na tym, że ja z przeglądarki systemowej nigdy nie korzystałem. Ani razu. Wejdź w Ustawienia -> Zainstalowane aplikacje -> wybierz appkę Internet i kliknij Odinstaluj. Edytowane 19 Września 2016 przez geekboy68k
gerardcool Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 6 minut temu, geekboy68k napisał: Nie mam pojęcia, ale jak ktoś słusznie zauważył - to ona wysłała notyfikację. Ktoś tam napisał, że jakaś strona internetowa, którą przeglądaliśmy, mogła dodać sobie powiadomienia do przeglądarki i stąd ten push. Niepokojący mnie problem polega jednak na tym, że ja z przeglądarki systemowej nigdy nie korzystałem. Ani razu. Wejdź w Ustawienia -> Zainstalowane aplikacje -> wybierz appkę Internet i kliknij Odinstaluj. U mnie jest tylko możliwe: "Zakończ". Jest opcja "Wyłącz" ale jest nieaktywna.
Simono_pl Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Ja również miałem dzisiaj to powiadomienie, jestem na Global Dev. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
cafe15 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Też to miałem na mi4c na romie xiaomi.eu Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
danioRM Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) Ja także o 11:01 na global dev 6.8.18 Edytowane 21 Września 2016 przez danio_96
geekboy68k Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 Pojawiła się jakaś odpowiedź: Cytat Apparently we have our answer: on the MIUI chinese forum, a representative of the MIUI Team said it was a mistake of an engineer student working at MIUI, who sent out a test message (title: test, description: test) to everyone. http://www.miui.com/thread-5612232-1-1.html http://www.androidpure.com/xiaomi-mi-browser-push-ads-miui/
Rekomendowane odpowiedzi