Popski Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witam. No tak powinno być Ralph, może zacznij negocjować jakieś akcesoria =p Ja dostałem dzisiaj nr przewozowy ( w sumie dwa bo pierwszy był pomyłką ) może w przyszły poniedziałek będzie się czym pobawić, a teraz zostało modlić się aby nie władowali vatu za tel... Pozdrawiam Popski
Ralph Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 Właśnie wytoczyłem ciężkie działa. Maznąłem długą wiadomość na fb z żalami i ogólnym niezadowoleniem z obsługi, podejścia oraz zamieszania jakie spowodowali. Teraz to już muszą mi w ramach rekompensaty wysłać te dwie deski Popski może ten pierwszy numer przesyłki to mój?
Popski Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 No to jak litanie wysmarowałeś to muszą sprężyć pośladki i zrealizować Twoje zamówienie + rekompensata ( dwie deski - stawiał bym raczej na ryż paraboliczny albo coś w ten deseń ). Odnośnie tego drugiego nr to może jest Twój Ralph pod warunkiem, że mieszkasz w Brielle w Holandii ( w sumie fajne mają "centrum miasta" )
Ralph Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Na wiadomość wysłaną na FB nikt nie odpisał, zresztą nawet nie została odczytana. Za to mam odpowiedź na maila, który wysłałem 13 stycznia. Odpowiedź nadeszła jak zwykle w nocy czy jak kto woli nad ranem. Tym razem po 2. Było wow, były podziękowania za znalezienie tego dziwnego zjawiska na mojej liście zakupowej i było zapewnienie, że wyślą najszybciej jak to możliwe. Status mojego zamówienia bez zmian odkąd wycofali Paid i dalej z dwoma sztukami Mi3. Jako ciekawostkę napisze tylko, że skończyła się promocja na darmowe słuchawki do Mi2s i z mojej listy zniknęły darmowe słuchawki... zaczyna być ciekawie
Endriu Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 No pisali na FB, że promocja była ograniczona czasowo i w końcu zamiast dwóch dodatkowych rodzynków, nie będziesz miał podstawowych rzeczy Pisałem, abyście pisali na tablicy FB, nie PW
Ralph Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Mam porobione zrzuty ekranu nie dam się
Popski Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 No to widzę, że zaczyna się batalia o swoje. Może uda Ci się przebrnąć przez tą sytuacje bez większych nerwów.
Ralph Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Na wiadomość z FB też dostałem odpowiedź, ale nic satysfakcjonującego mnie. Te wymiany maili czy wiadomości chyba jeszcze troszkę potrwają. Dzięki temu podszkolę swój angielski, którego nie używałem od czasu studiów
Endriu Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 U mnie po napisaniu na tablicy dostałem odpowiedź na niej, a jednocześnie na PW. Pieniądze sklep miał w niedzielę, zaś w czwartek się odezwałem z uwagi na wieczny status "pending" od niedzieli i po napisaniu dostałem konkretną odpowiedź i natychmiastową wysyłkę paczki w piątek
Popski Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Endriu to w miarę sprawnie Ci to poszło. Ralph piszą, że na razie weryfikują to co się stało ? Jak sprawa z dodatkowymi akcesoriami ? Moja paczka krąży po sortowni w hong kongu od wczoraj.
Ralph Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Nie wiem co weryfikują, bo wszystko im ładnie napisałem, co powinno być, a czego nie powinno być na liście. Nawet screena dostali. Z listy zakupowej tak jak napisałem zniknął free gift czyli słuchawki, reszta dalej tam jest włącznie z dwoma Mi3 Moją sprawę... znaczy moje zamówienie prowadzi pani o wdzięcznym imieniu Yoyo, ale chyba między nami nie zaiskrzy, bo coś się nie dogadujemy Telenoweli ciąg dalszy: Dostałem maila, że po dwukrotnym sprawdzeniu w wydziale finansowym znaleziono moje zamówienie, które wisi jako nieopłacone. Kolejna dziwna rzecz na moim koncie. Myślałem, że dwie sztuki Mi3 jest dziwną sprawą, ale nie. Proszą mnie o zweryfikowanie statusu płatności na moim koncie paypal. Czyli kolejny zrzut ekranu do kolekcji.
Popski Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 No tak, różnica kulturowa Ralph i delikatna bariera językowa ( przecież na randce nie będzie mówiła wyłącznie po angielsku =p ) To widzę, że ta Pani/Pan Yoyo ma kupę spraw na głowie bo moje zamówienie również obsługiwał/a. Droga przez męki z tym Twoim zamówieniem ale mamy nadzieje, że wszystko zakończy się pełnym sukcesem ( i wynagrodzą Ci te utrudnienia )
Acid Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Moje zamówienie obsługiwała Celline. Ja jestem już na etapie poznawania. Wiem ile ma lat. Wysłane z mojego MI 2
MIUI Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 a ja bajeruje Amy i już 18 maili poszło;)
Popski Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Normalnie banda flirciarzy, zbałamucą, naciągną, a dziewczyna będzie się później szefowi tłumaczyć za darmowe przesyłeczki, i spadek wydajności. MIUI tyle wiadomości to twój adres email zaraz trafi do zakładki "Spam"
Endriu Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dokładnie, idzie bajera i są opóźnienia
ebola1972 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 No i mamy sprawców opóźnień i pomieszanych zamówień Wysłane z Xiaomi HongMi
Ralph Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2014 Panowie flirciarze poproszę o troszeczkę zrozumienia. Dajcie odetchnąć trochę Paniom - tak na czas mojego zamówienia. Niech sobie nie zaprzątają głów przystojniakami z Polski Bajerę wznowicie jak już się pochwalę, że kurier z telefonem i wszystkimi akcesoriami do mnie dotarł. A tymczasem może dotrwam i nie usnę, aby ujrzeć maila od mej lubej, która śpiewająco poinformuje mnie, że: Everything's gonna be alright Everything's gonna be okay Everything's gonna be alright Together we can take this one day at a time Can you take my breath away? Can you give him life today? Is everything gonna be okay? I'll be your strength I'll be here when you wake up no dobra, wystarczy że podrzuci numerem przesyłki
Popski Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 I jak podrzuciła nr przesyłki ? Czy dalej flirtujecie mailowo ? Jakaś rekompensata będzie, pytałeś ? P.S. Śpię sobie smacznie a tu ktoś dzwoni na domofon... mówię sobie znowu jakiś agent szukający szczęścia, niestety nie zdążyłem aby podnieść słuchawkę. Patrze na zegarek a tu po 10, jedno nieodebrane połączenie, zadzwoniłem " Dzień dobry kurier DHL, przesyłka dla Pana "
Ralph Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2014 Szczęściarz Yoyo nie odpisała. Jestem na etapie udowadniania, że to oni mają moje pieniądze, co nie jest proste ze względu na ich częstotliwość odpisywania na maila. O rekompensacie jeszcze nie rozmawiałem, nie ma na razie do tego głowy. Liczę na ich uczciwość i honor. Z drugiej strony, zaglądam na komentarze pod ofertą telefonu MI3 i widzę, że nie jestem sam jeśli chodzi o próbę dowiedzenia się czegokolwiek. Ludziska walą drzwiami i oknami (skype, e-mail, chat, FB) żeby się dowiedzieć co z ich zamówieniem i odbijają się od ścian czy okien. W przypadku MiS2, same ochy i achy na jakość obsługi czy szybkość wysyłki. Wciąż mam nadzieję, że u mnie to teraz pójdzie łatwiej skoro z Yoyo doszliśmy do wniosku, że dziwne rzeczy się dzieją z moim zamówieniem. Najpierw te dwie sztuki MI3, a teraz brak pieniedzy. W nocy nie odpisała, a czekałem do prawie 3:30 aby móc od razu zareagować na maila. Dostałem jak widać kosza. Pewnie któryś z flirtujących kolegów zbałamucił mi chińską dziewczynę
Manterys Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ja pamiętam, że jak zamawiałem to bombardowałem ich 2 razy dziennie na skype oraz mailu, prowadziłem dialogi na skypie z Celline a na mailu chyba z Amy, ale pewny nie jestem.
Acid Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Przygotujcie się więc na wolne w Chinach, które będzie niebawem
pilz Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Przesyłka dotarła w ciągu pięciu dni od zamówienia. Kontaktu na e-mali. live chat i FB nie udało się nawiązać. Po prostu robią swoje wysyłają a nie mają czasu na zbędne pisanie , Przesyłka doszła a na stronie cały czas status "Paid". Także trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam
Ralph Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2014 Acid wiem i zaczynam się bać, że do końca tego miesiąca nie załatwią moje sprawy. A zależy mi właśnie, żeby w lutym już mieć Mi2S. http://szymczyk.foxnet.pl/blog/?p=1469 i obawiam się, że oni już wszyscy poszli do domów... Przeczytaj moje posty w temacie, dowiesz się o anomaliach jakie występują z moim zamówieniem. U mnie już nawet status Paid został wycofany na Pending, a ja dostałem maila że nie mają ode mnie pieniędzy. Gdyby było tak, że to tylko wisi Paid. Ale najpierw były dodatkowe telefony Mi3, później zniknął gratis w postaci słuchawek, a teraz zniknęły pieniądze. Dodatkowe telefony wciąż są na liście. Edit: Info ze strony Ibuygou: Ibuygou is going to have the Chinese Traditional Spring Festival (from 27th.Jan to 7th.Feb 2014) czyli mam 9 dni na odkręcenie tego wszystkiego. Jeśli wciąż będą odpowiadać na maila tak anemicznie, to nie ma opcji.
Popski Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Siema.Ralph to masz niezły orzech do zgryzienia. Może dzisiaj w nocy coś napisze Yoyo, wiem ciężka w kontaktach i skąpa w słowach. Acid nie masz jakiś kontaktów w ibuygou? Trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie sprawy. Wysłane z mojego MI 2S
checkmate Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Moje zamówienie obsługiwała Celline. Ja jestem już na etapie poznawania. Wiem ile ma lat. Wysłane z mojego MI 2 Ot moja historyjka: Moje zamówienie w lutym 2013 obsługiwała Anna, 24-25 lat, nie pamiętam dokładnie xD Była bardzo miła, wymieniliśmy razem jakoś z 50 mejli (połowa mega długich ;D ), a pisałem z nią jakoś 2 tygodnie przed i tydzień po otrzymaniu Mi-2, nawet później prosiła mnie o napisanie obszerniejszej recenzji Mi-2 by wziąć udział w konkursie o drogie dodatki do Mi-2, ale miałem lenia i tego nie zrobiłem Mój angielski w mowie i piśmie jest b.dobry, z amerykańcami i angolami na luzie się dogaduję, ale o dziwo jeżeli chodzi o Annę było podobnie - zazwyczaj jak się piszę do chińczyków to bardzo dużo rzeczy nie rozumieją, albo palą głupa że nie zrozumieli Anna wyjaśniła wszystko co pytałem oraz wykonała to co ja prosiłem - polskie życzenia urodzinowe na paczce, fakturka 20$ na odtwarzacz mp4 itd. Zuch dziewczyna Reasumując: z chińczykami jest często lepszy i sprawniejszy kontakt niż z ludźmi np. z tablicy czy z allegro, co jest smutne bo rodak rodaka olewa a chińczyk to co ma to sprzeda.
Endriu Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ot moja historyjka: Moje zamówienie w lutym 2013 obsługiwała Anna, 24-25 lat, nie pamiętam dokładnie xD Była bardzo miła, wymieniliśmy razem jakoś z 50 mejli (połowa mega długich ;D ), a pisałem z nią jakoś 2 tygodnie przed i tydzień po otrzymaniu Mi-2, nawet później prosiła mnie o napisanie obszerniejszej recenzji Mi-2 by wziąć udział w konkursie o drogie dodatki do Mi-2, ale miałem lenia i tego nie zrobiłem Mój angielski w mowie i piśmie jest b.dobry, z amerykańcami i angolami na luzie się dogaduję, ale o dziwo jeżeli chodzi o Annę było podobnie - zazwyczaj jak się piszę do chińczyków to bardzo dużo rzeczy nie rozumieją, albo palą głupa że nie zrozumieli Anna wyjaśniła wszystko co pytałem oraz wykonała to co ja prosiłem - polskie życzenia urodzinowe na paczce, fakturka 20$ na odtwarzacz mp4 itd. Zuch dziewczyna Reasumując: z chińczykami jest często lepszy i sprawniejszy kontakt niż z ludźmi np. z tablicy czy z allegro, co jest smutne bo rodak rodaka olewa a chińczyk to co ma to sprzeda. Heh, bo Oni mają wszystko
Acid Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ot moja historyjka: Moje zamówienie w lutym 2013 obsługiwała Anna, 24-25 lat, nie pamiętam dokładnie xD Była bardzo miła, wymieniliśmy razem jakoś z 50 mejli (połowa mega długich ;D ), a pisałem z nią jakoś 2 tygodnie przed i tydzień po otrzymaniu Mi-2, nawet później prosiła mnie o napisanie obszerniejszej recenzji Mi-2 by wziąć udział w konkursie o drogie dodatki do Mi-2, ale miałem lenia i tego nie zrobiłem Mój angielski w mowie i piśmie jest b.dobry, z amerykańcami i angolami na luzie się dogaduję, ale o dziwo jeżeli chodzi o Annę było podobnie - zazwyczaj jak się piszę do chińczyków to bardzo dużo rzeczy nie rozumieją, albo palą głupa że nie zrozumieli Anna wyjaśniła wszystko co pytałem oraz wykonała to co ja prosiłem - polskie życzenia urodzinowe na paczce, fakturka 20$ na odtwarzacz mp4 itd. Zuch dziewczyna Reasumując: z chińczykami jest często lepszy i sprawniejszy kontakt niż z ludźmi np. z tablicy czy z allegro, co jest smutne bo rodak rodaka olewa a chińczyk to co ma to sprzeda. No bo gdzie się nie obejrzy Anna to widzi tych samych, małych żółto-czarnych Chińczyków. I to 1,3 miliarda. Rozmowa z cudzoziemcem zawsze jest pewną odmianą. Pojedź do Chin a wszystkie chinki będą się oglądały (szczególnie na prowincji gdzie białych jest mniej). Wysłane z mojego MI 2
checkmate Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 No bo gdzie się nie obejrzy Anna to widzi tych samych, małych żółto-czarnych Chińczyków. I to 1,3 miliarda. Rozmowa z cudzoziemcem zawsze jest pewną odmianą. Pojedź do Chin a wszystkie chinki będą się oglądały (szczególnie na prowincji gdzie białych jest mniej). Wysłane z mojego MI 2 Wiadomo. Chiny może kiedyś, ale jak byłem w Libii to tak właśnie było koniec offtopu z mojej strony xD
Ralph Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Rozmowy prowadzę już dwoma kanałami e-mail i FB. Dostali ode mnie dwa zrzuty ekranu z PayPal. Jeden na którym widać, że w ostatnich 30 dniach jest tylko jedna transakcja z 8 stycznia, gdy płace za zamówienie. Drugi screenshot, to już szczegóły tego zamówienia. Żeby było im łatwiej nawet po angielsku dostali. Z obydwóch kanałów podobna treść, że jeszcze raz sprawdzą moje zamówienie (to już chyba trzeci raz) i wkrótce się odezwą (to ostatnie zdanie zaczyna działać na mnie jak płachta na byka). Dodatkowo Yoyo napisała, że z ich działu finansowego dostała informację o tym, że w ubiegłym tygodniu zwrócono mi pieniądze.
Popski Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Widzę że sprawa utknela w martwym punkcie weryfikacji... Troszkę śmieszne ze to trwa tak długo. Przecież podanie nr zamówienia powinno być wystarczające, a tu zabawa zarzutami ekranu i wyciągami. Miało być pięknie i elegancko a wyszło jak zwykle. Pozdrawiam trzymając kciuki i czekamy na wyjaśnienie tej zawiłe sprawy .
Ralph Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2014 Utknęła i to konkretnie utknęła, szczególnie, że osoby z którymi koresponduje w ogóle nie są słowne i zachowują się jakby im nie zależało na rozwiązaniu mojej sprawy. Na FB ktoś mnie informuje, że moje zamówienie jest sprawdzane i dzisiaj da mi odpowiedź. Odpowiedzi nie dostałem wczoraj, nie dostałem jej też dzisiaj i nie wiem czy dostanę ją jutro, a czas ucieka. W międzyczasie poszły ode mnie wiadomości na maila i na FB, że to co wyczyniają jest co najmniej żenujące. Jeśli nie wyrobią się z moim zamówieniem do tych ich dwutygodniowych świąt, to po świętach będzie równy miesiąc odkąd mają moje pieniądze i nie potrafią ich znaleźć. Może to już najwyższy czas, żeby wszcząć sprawę i odzyskać pieniądze przez PayPal?
u0ne Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Postrasz Paypalem moze jeszcze, raczej to jest wystarczajacy argument zeby zwrocili wieksza uwage
Endriu Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 I pomyśleć, że ja przy zamawianiu RR miałem już myśli samobójcze na czwarty dzień od zakupu i jednoczesnej opłaty
Robbo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Na Aliexpress jest dużo łatwiej zmusić sprzedawcę do "współpracy" Ja i LG G2
Rekomendowane odpowiedzi