Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

wczoraj dostałem telefon i pierwszy raz go uruchomiłem. Po podłączeniu telefonu do internetu telefon zaczął sie aktualizować do Miui8. Telefon sie zrestartował i przy próbie instalacji znów sie restartowal i tak na okrągło. Dwa razy udało sie mu przejść proces instalacji i uruchomił sie zaktualizowany telefon lecz po chwili wieszał sie i sytuacja z restowaniem sie powtarza. Uruchamia sie tylko do pojawienia sie znaczka Xiaomi i sie wyłącza i uruchamia od nowa. Próbowałem to jakoś ogarnac przez MiFlasha, chińskiego Mi PC . Niestety wyskakują błędy i telefonu nadal nie udaje sie uruchomić. Dodam że mogę wejść w tryb Fastboot i Recovery. Prosze o pomoc 

Edytowane przez Zetka94
Opublikowano (edytowane)

18 godzin temu, adrx napisał:

Jakie błędy i w którym momencie? Jaki chiński Mi PC?

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Tu masz poradnik, rób po kolei. Upewnij się że masz właściwy rom. 

Błędy typu zablokowane zdalne urządzenie. w momencie wgrywania romu do telefonu przez Miflasha w trybie fastboot. Mi PC Suite chińskie aby sam zainstalował aktualizacje ale to także się nie powiodło.

Edytowane przez Zetka94
Opublikowano (edytowane)

nie działa EDL

38 minut temu, adrx napisał:

Romy przez Miflash wgrywany w trybie EDL nie fastboot 

W EDL nie wykrywa telefonu. Robiłem zgodnie z tym poradnikiem co wysłałeś ale juz na samym początku miałem problem bo miflash nie wykrywał telefonu w trybie EDL

Edytowane przez Zetka94
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...