flapek Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Witam, od momentu zainstalowania miui8 na androidzie 6.0.1 występuje tak jakby bad pixel tylko że jasny biały pixel. Jest widziany wyłącznie na jasnym tle. próbowałem zmieniać wersje ale nie pomaga. Również próbowałem różne programy i reanimacja martwego pixela. Nie jest on duży ale denerwujący. Ten pixel (albo 3 obok siebie) wystepuje na dole ekranu. Edytowane 15 Września 2016 przez flapek
luki! Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Zexon72 Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Aktualizacja nie ma raczej z tym żadnego związku. Po prostu zrobił Ci się bad pixel. Gdzie kupowałeś sprzęt?
flapek Opublikowano 15 Września 2016 Autor Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Na aliexpres u Hong Kong Goldway Edytowane 15 Września 2016 przez flapek
Zexon72 Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Chodzi Ci o to? Jeśli tak, to nie bad pixel, a problem z dyfuzorem, który rozprasza światło pod matrycą ciekłokrystaliczną. Powstaje z reguły pod wpływem nacisku, w Redmi Note 3 spotkałem się z tym po noszeniu telefonu w ciasnej kieszeni. O ew naprawie w ramach gwarancji chyba nie ma mowy,wiec pozostaje zaprzyjaźnić się z tą plamką lub wymienić wyświetlacz. Edytowane 15 Września 2016 przez Zexon72
Rekomendowane odpowiedzi